butlletí EbreActiu

CAT | ES


El Baix Ebre i la Terra Alta uneixen esforços amb l'Aragó per per promocionar la Via Verda de la Val de Zafán

Tot i que cada tram mantindrà la seua personalitat es treballarà per unificar criteris de senyalització i adequació de la via

Etiquetes   turisme, via verda, baix ebre, terra alta, terres ebre

Publicat el10/6/2020

El Baix Ebre i la Terra Alta uneixen esforços amb l’Aragó per per promocionar la Via Verda de la Val de Zafán | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consell Comarcal de la Terra Alta uneixen esforços amb l'Aragó per promocionar la Via Verda de la Val de Zafán de forma conjunta i situar aquesta via cicloturística al mapa internacional. Així ho van acordar ahir al matí en una reunió, que es va celebrar per videoconferència, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan; la vicepresidenta del Consell de la Terra Alta, Marta Fornell; la vicepresidenta del Consell del Baix Martín, Ana Guevara; el president del Consell del Baix Aragó, Lluís Peralta; el president de Consell del Matarranya, Rafael Martí; l'alcalde de la Puebla de Híjar, Pedro Bello i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Alcanyís, Francisco Javier Baigorri.

Les diferents administracions catalanes i aragoneses per on transcorre el traçat de la Via Verda de la Val de Zafán han mostrat plena disposició a plantejar projectes de forma conjunta amb l'objectiu d'oferir als turistes un mateix producte que naix a la Puebla de Híjar (Baix Martín), on se situa el quilòmetre zero d'aquesta via i acaba a Tortosa, on enllaça amb la Via Verda del Carrilet. “Si treballem conjuntament podrem optar a més programes d'ajut, tant de l'Estat com d'Europa per adequar la via i promocionar-la”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Tot i que cada tram mantindrà la seua personalitat es treballarà per unificar criteris de senyalització i adequació de la via. “Els traçats de llarg recorregut són els que atreuen el turisme internacional, hem de ser capaços d'oferir un producte conjunt i amb una gran diversitat paisatgística per accedir al mercat internacional”, ha assenyalat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme.

Una vegada estigui adequat el traçat de la Via Verda del Carrilet, la via quedarà connectada amb el Camí Natural de Tortosa-l'Aldea-Deltebre, de manera que el recorregut que naix a la Puebla de Híjar arribarà fins al mar.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho