Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/11/2022#) AND (caducitat>=#8/11/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Avui se celebra el Dia Mundial dels Oceans

El propòsit del Dia és conscienciar l’opinió pública sobre les conseqüències que l’activitat humana té per als oceans i posar en marxa un moviment mundial ciutadà a favor dels oceans

Etiquetes   natura, mar, dia internacional

Publicat el8/6/2020

Avui se celebra el Dia Mundial dels Oceans | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Avui 8 de juny se celebra el Dia Mundial dels Oceans, una oportunitat anual d'honorar les mars i els oceans de la Terra i els productes marins, així com conscienciar a la ciutadania de les conseqüències de l'activitat humana sobre aquestes masses d'aigua. Els oceans serveixen com la major font de proteïnes del món. Més de 3.000 milions de persones depenen dels oceans com a font principal de proteïnes. Els oceans absorbeixen al voltant del 30% del diòxid de carboni produït pels humans, esmorteint els impactes de l'escalfament global.

El propòsit del Dia és conscienciar l'opinió pública sobre les conseqüències que l'activitat humana té per als oceans i posar en marxa un moviment mundial ciutadà a favor dels oceans. Aquest dia vol mobilitzar i unir a la població mundial entorn a l'objectiu de la gestió sostenible dels oceans, que són una font important d'aliments i medicines i una part essencial de la biosfera. En deninitiva, aquesta celebració és un bon motiu per celebrar junts la bellesa, la riquesa i el potencial dels oceans.

Les Nacions Unides van reconèixer oficialment aquesta celebració l'any 2008, tot i que es venia celebrant de manera no oficial des de la proposta que va fer el Canadà l'any 1992 a la Cimera de la Terra (Earth Summit) de Rio de Janeiro.


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu