Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Avui se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta

L’efemèride crida l’atenció sobre els beneficis d’usar la bicicleta, un mitjà de transport simple, assequible, net i ambientalment sostenible

Etiquetes   vida activa, cicloturisme, bicicleta, btt, sostenibilitat, dia internacional

Publicat el3/6/2021

Avui se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Reconeixent la singularitat, la longevitat i la versatilitat de la bicicleta, que porta en ús dos segles, i que constitueix un mitjà de transport sostenible, senzill, assequible, fiable, net i ecològic que contribueix a la gestió ambiental i beneficia la salut, la Assemblea General de les Nacions Unides va decidir declarar el 3 de juny com a Dia Mundial de la bicicleta.

Encoratja als interessats a posar en relleu i promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà per fomentar el desenvolupament sostenible, reforçar l'educació dels infants i els joves, inclosa l'educació física, promoure la salut, prevenir les malalties, fomentar la tolerància, l'entesa i el respecte i facilitar la inclusió social i la cultura de pau.

L'Assemblea General de les Nacions Unides valora positivament l'organització de marxes de bicicletes per enfortir la salut física i mental i el benestar, i desenvolupar, així, una cultura de la bicicleta a la societat.


Per què moure's en bicicleta?

Practicar activitats esportives d'intensitat moderada, com caminar, anar en bicicleta o fer esport, té grans beneficis per a la salut. L'esport no té edat. Els beneficis són més grans que els possibles danys. Realitzar qualsevol tipus d'activitat física és millor que res. Mantenir-se actiu al llarg del dia ajuda a mantenir i assolir els nivells d'activitat recomanats.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), oferir una infraestructura segura per a les activitats físiques, com caminar o anar en bicicleta, és el camí per assolir una major equitat en matèria de salut. Al mateix temps poden reduir el risc de contraure malalties cardíaques, accidents cerebrovasculars, certs tipus de càncer, diabetis i fins i tot la mort.

Satisfer les necessitats d'aquests ciclistes i vianants continua sent, per tant, crucial per solucionar els problemes de mobilitat de les ciutats, per mitigar l'augment de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a causa del creixement de la població i per millorar la qualitat de l'aire i la seguretat viària.Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta


Ciclisme i desenvolupament sostenible

El Dia Mundial de la Bicicleta crida l'atenció sobre els beneficis d'usar la bicicleta, un mitjà de transport simple, assequible, net i ambientalment sostenible. La bicicleta contribueix a un aire més net i menys congestió i fa que l'educació, l'atenció de la salut i altres serveis socials siguin més accessibles per a les poblacions més vulnerables.

Un sistema de transport sostenible que promogui el creixement econòmic, redueixi les desigualtats i reforci la lluita contra el canvi climàtic és fonamental per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho