Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Avui se celebra el Dia Internacional dels Museus

Per celebrar-ho, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha organitzat activitats als equipaments de la xarxa Ebre, Natura & Cultura

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, la rapita, museu de la mar, delta ebre, terres ebre, amposta, museu terres ebre, santa barbara

Publicat el18/5/2023

Avui se celebra el Dia Internacional dels Museus | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.


"Museus, sostenibilitat i benestar"

Per aquesta edició, l'ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar". I és que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i desenvolupament de les comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils en el nostre teixit social, estan en una posició única per crear un efecte de cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Aquesta edició, el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre amb els ajuntaments d'Amposta, La Ràpita i Santa Bàrbara han preparat un conjunt d'activitats que es realitzaran al Museu de les Terres de l'Ebre i altres equipaments que també formen part de la xarxa "Ebre, natura & cultura" com el Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana i el Museu de la Mar de l'Ebre, entre el 14 i el 28 de maig.

La primera d'aquestes activitats es va celebrar aquest passat diumenge dia 14 de maig, amb un bon èxit de participació, al Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana on es va realitzar una visita teatralitzada a aquest equipament a càrrec de Juanjo Vegué.

La resta d'actes programats són els següents:

Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta)

  • Dissabte 20 de maig de 20 a 21 h. i de 21 a 22 h. Nit dels Museus, visita teatralitzada a la sala permanent “L'Ebre, camí d'aigua” "Veus de Pepito. Lo pescador de sabogues". Activitat gratuïta amb reserva prèvia limitada a 25 participants per torn. Inscripcions online a museuterresebre.cat
  • Dissabte 20 de maig i diumenge 21 de maig. Jornades de portes obertes a les sales d'exposició permanents del Museu de les terres de l'Ebre “Les Terres de l'Ebre, de la prehistòria a l'edat mitjana” “L'Ebre, camí d'aigua”. Activitat gratuïta.
  • Dissabte 20 de maig i diumenge 21 de maig. Jornades de portes obertes a les exposicions temporals “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre” i "Terres de l'Ebre. L'ull d'un immigrant". Activitat gratuïta.
  • Divendres 26 de maig a les 19 h. Conferència ““Les deixalles marines ens parlen”, a càrrec de Eve Galimany, investigadora postdoctoral de l'Institut de Ciències del Mar i tècnica de l'Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (icatmar). Activitat gratuïta.


Museu de la Mar de l'Ebre (La Ràpita)

    Dissabte 27 de maig a les 19 h. ", projecció del documental “La sal de la vida”. Activitat gratuïta.
  • Dissabte 27 de maig a les 10 h, sortida de Clean Up per les platges del Delta de l'Ebre. Activitat gratuïta amb inscripció a museudelamardelebre@gmail.com. Lloc de trobada: Museu de la Mar de l'Ebre.
  • Dissabte 27 de maig en horari habitual, Jornada de portes obertes al Museu de la Mar de l'Ebre. Activitat gratuïta.
  • Dissabte 27 i diumenge 28 de maig, exposició “Posidònia de Carles Bros”. Activitat gratuïta.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho