Descobreix el patrimoni de Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. De l´1 de juliol a l´11 de setembre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Avui se celebra el Dia Internacional de les Muntanyes

El tema escollit aquest any 2019 és «Les muntanyes són importants per als joves». I és que els joves són guardians de les muntanyes i dels seus recursos naturals, que estan sent amenaçades pel canvi climàtic

Etiquetes   natura entorn, muntanya, dia internacional

Publicat el11/12/2019

Avui se celebra el Dia Internacional de les Muntanyes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les Rases del Maraco (1.129 m), al Massís del Port


L'any 2002, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l'11 de desembre el Dia Internacional de les Muntanyes per crear consciència de la importància que tenen les muntanyes per a la vida i per assenyalar les oportunitats i les limitacions del desenvolupament sostenible de les zones muntanyoses.

El tema escollit aquest any per a la celebració és «Les muntanyes són importants per als joves». I és que els joves són els protagonistes dels canvis del futur i també els líders del demà. Són guardians de les muntanyes i dels seus recursos naturals, que estan sent amenaçades pel canvi climàtic. 

El tema del Dia Internacional de les Muntanyes 2019 és una gran oportunitat perquè els joves prenguin iniciativa i apel·lin perquè les muntanyes i els pobles de les muntanyes siguin rellevants en les agendes de desenvolupament nacionals i internacionals, reben més atenció, inversions i investigacions específiques. La migració de joves de les muntanyes cap a les ciutats, condueix a l'abandonament de l'agricultura, a la degradació de terra i a la pèrdua dels valors culturals i de les tradicions antigues. L'educació i formació, diverses oportunitats d'ocupació i millors servicis públics poden garantir un futur millor per als joves que viuen en les muntanyes.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu