Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L’autoreflexió centra la sisena edició del Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT

El festival, que s’allargarà tres dies, contempla tretze llargmetratges, vint-i-dos curts i un "work in progress"

Etiquetes   vida activa, festival, amposta, sant carles de la rapita, tortosa, paisatge

Publicat el23/6/2021

L’autoreflexió centra la sisena edició del Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La sisena edició del Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT se centrarà en la introspecció i l’autoreflexió. De l’1 al 4 de juliol, Amposta es convertirà en la seu del certamen, que també serà present a la Ràpita i a Tortosa per primer cop, coincidint amb la seva capitalitat cultural. Organitzat per Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, el programa recupera la presencialitat però alhora, manté part de la virtualitat amb una desena de projeccions a través de la plataforma Festhome en horari de matí i tarda. En total, al festival s’hi podran veure tretze llargmetretatges, vint-i-dos curts i un "work in progress". Entre les propostes destaca el film d’inauguració "Transoceánicas" de Meritxell Colell i Lucia Vassallo.

El context de pandèmia ha influït en la manera com s’ha plantejat aquesta edició del mónFILMAT, que ha donat un clar protagonisme a l’autoreflexió sense deixar de banda l’eix temàtic central del festival: el paisatge. L’organització apunta que aquesta edició és menys internacional a causa del context sanitari, però a través de les projeccions es podrà viatjar arreu de l’estat espanyol, així com també a l’estranger. En aquest sentit, s’hi podran veure obres com "Last Words" o "Lúa Vermella", dos films reconeguts en l’àmbit internacional.

Els espais escollits per fer les projeccions són l’antic col·legi de les Monges i Lo Pati Centre d’Art d’Amposta, a la plaça dels Dolors de Tortosa i el Museu de la Mar de l’Ebre de la Ràpita. Tots els actes presencials seran a partir de les deu de la nit.


Per: ACN