Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les aus, protagonistes de les activitats programades aquest cap de setmana als espais naturals de la Generalitat

Per commemorar el Dia Mundial dels Ocells, aquest cap de setmana, i el Dia Internacional de les Aus Migratòries, el següent, espais i reserves naturals gestionades per la Generalitat han dissenyat un programa amb visites guiades, anellament d’ocells i tallers destinats a alumnes i públic en general

Etiquetes   natura, ornitologia, parc natural delta ebre, parc natural ports, parc natural serra montsant

Publicat el4/10/2019

Les aus, protagonistes de les activitats programades aquest cap de setmana als espais naturals de la Generalitat | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplar de martinet blanc dins de l’arrossar


Els espais naturals gestionats per la Generalitat han organitzat desenes d'activitats per commemorar el Dia mundial dels ocells, que se celebra aquest cap de setmana, i el Dia internacional de les aus migratòries, el següent cap de setmana.

Les activitats s'han dissenyat per a facilitar la descoberta d'espais singulars que acullen espècies d'ocells diverses, de manera lúdica i divulgativa, per apropar aquest univers a la ciutadania, aprofitant aquesta efemèride.


Parc Natural de Montsant: En col·laboració amb l'Institut Català d'Ornitologia, acull dissabte 5 d’octubre una sortida matinera des d'Ulldemolins, de 8 a 14 hores, per observar ocells de muntanya mediterrània. Guiats per l'ornitòleg expert, Xavier Riera, les persones participants faran un recorregut per identificar ocells de muntanya mediterrània propis de la Serra de Montsant.

Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l'Ebre: Organitzen dissabte 5 d'octubre als Ports, i diumenge 6 al Delta, un curs amb Picampall d’introducció a l'ornitologia i l'observació d'ocells. La sessió introductòria tindrà lloc dissabte a partir de les 10 hores al centre de visitants del Parc Natural dels Ports al Montsià. A la tarda, cap a les 15.30 hores hi haurà una sortida a diversos llocs del parc per a l'observació d'ocells. Diumenge, la trobada serà a les oficines del Parc Natural del Delta de l'Ebre a Deltebre, i els assistents es traslladaran a l'Estació Biològica de Canal Vell per gaudir d'una sessió teòrica i pràctica d'anellament d'ocells. Quim Vilagran, llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona, i Jordi Feliu, enginyer tècnic forestal per la Universitat de Lleida, seran els encarregats d'impartir el curs.

Parc Natural del Delta de l'Ebre: Dissabte 5 d'octubre organitza una jornada de portes obertes al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Canal Vell, amb anellament científic d'aus, des de l’Ecomuseu de Deltebre a les 10 hores. També, dissabte 5 i diumenge 6 d'octubre, amb el suport de l'Associació de Voluntaris del Parc, organitza activitats d'observació d'ocells des dels miradors del parc, de 10 a 13 hores.Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó