Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES


La parella Aurell i Debats tornen a imposar-se a la Cursa Camí de Sirga

La 7a cursa Camí de Sirga de Móra d’Ebre, va repetir els guanyadors de l’any anterior, amb Pere Aurell i Ragna Debats, del CEM La Cameta Coixa. Debats venia de quedar tercera al campionat del Món, disputat la setmana anterior a Braga (Portugal). Aquesta cursa va servir per a decidir el guanyador absolut masculí del Circuit del 2016, que s’emportà Mustapha Basiyd (UEC Tortosa).

Etiquetes   curses muntanya, circuitebre, mora ebre, ribera ebre, terres ebre

Publicat el7/11/2016

El diumenge 6 de novembre els trailrunners i marxadors de les Terres de l'Ebre i comarques veïnes tenien una cita a l'ermita de Sant Jeroni, a Móra d'Ebre, a la 7ª cursa Camí de Sirga, organitzada per l'Associació Excursionista La Picossa, en la que era la penúltima cursa del circuit ebrenc de curses per muntanya d'aquest 2016. En total hi van participar 180 persones entre totes les modalitats.

En una entrevista que vam publicar dies enrere, Tito Martínez, cap de cursa, ens comentava, entre altres aspectes de la cursa, que si les condicions climatològiques ho permetien els corredors podrien gaudir d'unes vistes espectaculars des dels punts més alts del recorregut, el de l'Aguila i la Picossa, i així va ser, un vent suau, que va refrescar una mica el matí, va encarregar-se de netejar l'atmosfera i va deixar un impressionant vista de l'entorn de la serra de Fraus.

La parella Aurell i Debats tornen a imposar-se a la Cursa Camí de Sirga | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la cursa, amb el cim de La Picossa al fons.


A les nou del matí es donava la sortida a la cursa absoluta i júnior que compartien recorregut, tret que els més joves no feien la pujada al cim de la Picossa. Així la cursa llarga tenia 24 Km amb 1450 metres de desnivell positiu, mentre que els júnior havien de fer 20 Km i 1.050 metres de desnivell. Tots dos recorreguts van ser força exigents i alhora espectaculars, que van transcórrer per terreny força tècnics, com ho reflecteix, en la cursa absoluta, que el 90% fossin senders i crestes mentre que el 10% van ser pistes no asfaltades, és un avantatge que tenen les curses que no surten del casc urbà perquè ja es troben en terreny de muntanya des del moment de la sortida.


Domini clar d'Aurell i Debats

Pel que fa a l'apartat competitiu, abans de la sortida ja se sabia, tret que passés alguna cosa excepcional, qui serien els guanyadors. Les previsions no van fallar i es van imposar la parella formada per Pere Aurell i Ragna Debats, tots dos del CEM La Cameta Coixa de Miravet. En homes, Aurell va completar els 24 Km amb 2:25:45, seguit per Albert Giné, del Trail Roquetes (2:25:14) i Lluisma Mas, del Patxanguerus d'Alforja (2:32:25).

La parella Aurell i Debats tornen a imposar-se a la Cursa Camí de Sirga | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Pere Aurell, guanyador de la 7a cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre.


En dones el domini de Debat va ser aclaparador i no va acusar gens haver quedat, la setmana anterior amb la selecció holandesa, la tercera classificada al Campionat del Món de Trail que es va disputar a la població portuguesa de Braga. Ragna Debats va creuar la línia d'arribada amb un temps de 2:40:24, a 45 minuts de la guanyadora arribava, en segona posició l'Eva Cristina Llobat, del Club BTT Montbike Amposta (3:26:11) i en tercera posició arribava la Marta Martínez, de l'Associació Excursionista Cara Nord (3:26:29).

Es dóna la circumstància que Aurell i Debats, habituals dels podis allí on vagin, ja van guanyar la 6a edició de la Camí de Sirga, l'any 2015.

La parella Aurell i Debats tornen a imposar-se a la Cursa Camí de Sirga | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Ragna Debats, guanyadora de la 7a cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre.Guanyadors del Circuit 2016, decidits

Si fa uns dies ja avançàvem que Marta Paulino (BTT Montbike Amposta) ja era matemàticament la guanyadora del Circuit del 2016, després de la cursa Camí de Sirga va quedar que Mustapha Basiyd (UEC Tortosa) serà el guanyador absolut masculí a manca de la darrera prova del calendari que serà la cursa de les Roques d'Horta de Sant Joan del proper 20 de novembre.


Enllaços relacionats: