Tirolina Fuentespalda, la tirolina doble més llarga d´Europa

CAT | ES


Aurell i Debats dominen la 9a Cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre

Apunt de finalitzar el Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, va tocar el torn a la 9a Cursa Camí de Sirga de Móra d’Ebre, que van dominar de principi a final Pere Aurell i Ragna Debats. L’entorn de Sant Jeroni Sant Jeroni, les Perles, el pic de l’Àguila i la Picossa van acollir un any més la cursa absoluta, júnior, cadet, exprés i la marxa popular.

Etiquetes   curses muntanya, mora ebre, circuitebre, ribera ebre, terres ebre, activitats outdoor

Publicat el5/11/2018

La penúltima prova del Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l'Ebre del 2018, va ser, com en anys anteriors, la cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre, organitzada per Picossa Trail, que enguany arribava a la novena edició i que va disputar-se ahir diumenge 4 de novembre per l'entorn de l'ermita de Sant Jeroni, les Perles, el pic de l'Àguila i la Picossa.

La sortida de les cursa absoluta, 93 participants que van cobrir els 20 Km i 1.300 metres de desnivell acumulat, i la cursa júnior, amb 18 Km i un desnivell positiu de 750 metres, es donava amb una temperatura força baixa, al voltant dels 5°, tot i que durant tot el matí va dominar l'ambient assolellat però amb vent a les zones altes del recorregut. La participació de Pere Aurell i Ragna Debats, que enguany ha fet una gran temporada a nivell internacional, ja feia preveure que ocuparien el primer calaix del podi final, i així va ser. Per tant, la incògnita era saber qui els acompanyaria a la classificació final. Així el podi absolut masculí va estar format per Pere Aurell (Merrel) amb 2:05:38, seguit per Gerard Mangrané (CE Alliberadrenalina) amb 2:07:03 i Òscar Cames (CE Serres de Mestral) amb 2:11:15. En dones les tres primeres van ser Ragna Debats (Merrel) amb 2:17:32, Núria Gil (independent) amb 2:37:36 i Eva C. Llobat (BTT Montbike) amb 2:51:49.

Aurell i Debats dominen la 9a Cursa Camí de Sirga de Móra d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la 9a Cursa Camí de Sirga (Núria Gil, segona classificada absoluta, en primer pla)


En júnior la classificació la va encapçalar Ramon Beltran (AE Alcanar) amb un temps de 2:04:15, seguit per Albert Riera (2:12:58) i Nin Piñol (2:30:16). La cursa cadet la va guanyar en nois Josep M. Julve (CE L'Areny) amb 1:14:55, acompanyat al podi per Eric Lletí (BTT Montbike) amb 1:28:52 i Lluc Vallespí (AE Cota 705) amb 1:34:30, i en noies cadet la guanyadora va ser Anna Ferré (BTT Montbike) amb 2:09:38.

Aurell i Debats dominen la 9a Cursa Camí de Sirga de Móra d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Ramon Beltran guanyador de la cursa júnior.


Aquest 2018, han estat algunes curses que han tingut la modalitat exprés, Móra d'Ebre també va oferir aquesta modalitat de cursa, amb una setantena de participants, que va compartir el mateix recorregut que la cursa cadet. A Móra d'Ebre, els guanyadors van ser Carlos Jávea (independent) amb un crono de 1:10:27 i la Laia Gil (independent) amb 1:34:06. Tot apunta a que al 2019 el Circuit de les Terres de l'Ebre tindrà curses exprés puntuables amb classificació pròpia.

Com en totes les curses del Circuit, a Móra, també es va organitzat una marxa popular per als que només volien caminar per la muntanya.

La propera cursa del Circuit ebrenc serà la 9a Cursa de les Roques a Horta de Sant Joan, que tancarà la competició a les Terres de l'Ebre d'aquest 2018.


Àlbum amb totes les fotos de la 9a Cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre (4/11/2018, Terres de l'Ebre)