butlletí EbreActiu

CAT | ES


Augmenten els visitants per contemplar els camps de floració dels arbres fruiters de la Ribera d’Ebre

La iniciativa la Ribera en flor preveu tancar amb unes 400 persones de públic a principis d’abril

Etiquetes   floracio fruiters, ribera en flor, ribera ebre, asco, flix, ginestar, tivissa, serra almos, garcia, vinebre, palma ebre, mora la nova, turisme, turisme familiar, turisme natura

Publicat el22/3/2021

Augmenten els visitants per contemplar els camps de floració dels arbres fruiters de la Ribera d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Serra d’Almos organitza una ruta amb bicicleta per la floració dels cirerers


La floració dels arbres fruiters de la Ribera d’Ebre ha rebut més visitants aquest cap de setmana després que es flexibilitzessin les restriccions i es permetés la mobilitat. En grups reduïts, els visitants han gaudit de les catifes rosades i blanques de les flors als camps de presseguers i cirerers als municipis de Miravet, Tivissa i la Serra d’Almos. En el cas de Miravet, han organitzat més torns per donar cabuda a tothom. El Consell Comarcal confia que la quarta edició de la Ribera en flor tanqui amb 400 persones a començaments d’abril. "L’aixecament del confinament comarcal ha coincidit amb el moment òptim de la floració del cirerer a Miravet, la flor del presseguer la gent de fora se la va perdre", ha lamentat el guia Josep Cañabate.

A Miravet, els visitants han recorregut a peu aquest diumenge al matí els camps d'arbres fruiters per conèixer de primera mà el procés de floració. També han copsat els aromes que desprenen els arbres i han fotografiat les flors dels cirerers per immortalitzar el paisatge. “Volem que coneguin el fruit de la flor, que vegin com evoluciona, la producció, la feina del pagès; ara gaudim d'una flor i després ho farem del fruit”, ha detallat el guia.

Segons Cañabate, d'ençà que el Procicat va anunciar l'aixecament del confinament comarcal, les trucades per rebre informació sobre les activitats s'han disparat i, de retruc, les reserves. De fet, al llarg del cap de setmana hi han participat una cinquanta de persones i ha calgut organitzar més torns, tant al matí com a la tarda, per poder atendre totes les demandes. “Aquest cap de setmana ha estat el de màxim ocupació”, ha afegit. Tot i la bona acollida entre el públic, Cabañete ha lamentat que les restriccions han marcat l’activitat i el nombre de visitants ha estat més “limitat” amb només gent de la comarca durant les primeres setmanes.

En Josep Lluís, veí de Tortosa, ha estat un dels visitants i ha valorat molt positivament l'activitat. “L'experiència és molt bonica i enriquidora, sobretot pels nens; animo a tothom a venir abans que s'acabi la floració”, ha afirmat. També ha destacat que apadrinarà un arbre fruiter perquè és una manera d'ajudar als agricultors. La visita guiada ha inclòs una ruta pels carrers del poble per conèixer la seva història i ha acabat amb la degustació de productes locals.

Aquest diumenge, també s'han organitzat rutes a peu i amb bicicleta a Tivissa i a la Serra d'Almos, respectivament. En el darrer municipi es faran les activitats fins al 4 d'abril quan es tancarà la quarta edició de la Ribera en flor. Enguany, la iniciativa ha aplegat deu activitats que s'han fet a les poblacions d’Ascó, Vinebre, Flix, Garcia, Ginestar, La Palma d’Ebre, La Serra d’Almos, Miravet, Móra la Nova i Tivissa.


La Ribera en flor es consolida

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha explicat que han participat unes 200 persones en les activitats durant les primeres setmanes. Tot i que la quarta edició ha estat marcada per les limitacions, Carim ha fet un balanç molt positiu. “Avui és el primer cap de setmana amb visites més nombroses, totes elles les hem hagut de fer amb sis persones; malgrat això, és una inversió que val la pena, perquè l’any que ve sigui una fita al calendari”, ha resumit.

En aquest sentit, la presidenta de l'ens comarcal també ha assenyalat que la Ribera en flor s'està consolidant i que el públic que visita la comarca s'està fidelitzant. “La Ribera és molt diversa i té moltes singularitats, també hi ha turisme industrial, religiós, cultural i de patrimoni, el que volem és que la gent vingui”, ha expressat. I ha conclòs esperançada: “Aquest any, malgrat que no hem pogut fer difusió per animar a la gent a venir, penso que ens anem posicionant”.

Recordem que a durant tot el cap de setmana, Flix organitza l'activitat La floració rosa en bicicleta. Viure l'experiència de lafloració dels cirerers s'allarga a Tivissa fins el 4 d'abril amb l'activitat la Serra d'Almos amb bicicleta per la floració de la cirera.


Per: ACN

Foto: Turisme Tivissa

comparteix-ho