Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Assaborint el territori Alt Maestrat Human Land

Amb una cuina de caràcter rural on es fa ús dels productes de km0, l’Alt Maestrat ofereix plats típics com el corder, el conill amb caragols, el ’ternasco’, el tombet o l’Olla del Maestrat

Etiquetes   de la terra, turisme, turisme gastronomic, benassal, albocasser, culla, cati, alt maestrat, human land

Assaborint el territori Alt Maestrat Human Land | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Avellanes de Benassal


Entremig de la història, la natura i el patrimoni que amaguen els racons del territori Alt Maestrat Human Land, també treu el cap la gastronomia, un aspecte que el fa únic i especial. Amb una cuina de caràcter rural on es fa ús dels productes de km0, l'Alt Maestrat ofereix plats típics com el corder, el conill amb caragols, el 'ternasco', el tombet o l'Olla del Maestrat.

Com si d'històries es tractés, aquestes receptes han anat perdurant en el temps i passant de generació en generació al llarg dels anys, fent que, ara com ara, encara es conserven i es puguen tastar en els diferents restaurants de la comarca. En aquests hi trobem des de receptes realitzades a l'estil tradicional, conservant tots els aspectes de la recepta, fins a adaptacions més modernes i avantguardistes que també conserven els mateixos ingredients. Així, es dona un punt de novetat a la més pura tradició.

Aquestes receptes, però, es poden portar a terme gràcies a tots els productes que dona el territori, i és que l'Alt Maestrat és ric en ingredients naturals, que s'han aprofitat per a fer d'aquestes receptes, els plats típics del territori. Un dels casos a destacar és el de la tòfona, que sorgeix sota les carrasques i els avellaners, dels quals el nostre territori està plagat.


Assaborint el territori Alt Maestrat Human Land | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'Olla del Maestrat


Si més no, els fruits secs són uns dels altres ingredients per excel·lència que aporten un toc especial a la gastronomia de l'Alt Maestrat. L'avellana de Benassal i l'ametlla d'Albocàsser s'utilitzen per a coques, gelats, salses salades i dolços; i vet si és gran la seua importància, que tenen, fins i tot, jornades dedicades a elles.

L'oli verge d'oliva és un clàssic de la dieta mediterrània i reconegut mundialment per la seua exquisidesa. Culla i Albocàsser són dos dels municipis d'on procedeix aquest líquid que acompanya qualsevol recepta. A més, arreu de tota la comarca hi creixen plantes aromàtiques i flors amb les quals es crea una dolcíssima mel que poden assaborir els més llépols.

Així doncs, Benassal i Catí comparteixen dos dels productes més importants en la gastronomia maestrina. I és que si vols tastar un bon formatge artesanal, no dubtes a visitar aquests dos municipis, on fan formatges, procedents de les seues pròpies ovelles i cabres, que han estat reconeguts nacional i internacionalment.

Finalment, per a poder ajudar a baixar aquests tan increïbles formatges, tant Benassal com Catí t'oferiran una aigua, pròpia de la seua terra, que és sempre la millor candidata per a acompanyar una bona menjada al territori Alt Maestrat Human Land.


Assaborint el territori Alt Maestrat Human Land | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...
El ternasco, un dels plats més reconeguts de la comarca

Assaborint el territori Alt Maestrat Human Land | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...
Postre elaborat amb avellanes de Benassal


Per: Redacció

Foto: Cedides

comparteix-ho