Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Ascó organitza una cursa solidària amb la investigació de la diabetis infantil

Els beneficis aniran destinats al Centre per a la Innovació de la Diabetis Infantil (CIDI) de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Etiquetes   esports, running, asco, ribera ebre

Publicat el8/10/2018


Ascó organitza una cursa solidària amb la investigació de la diabetis infantil | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...El Club Atletisme Ascó-Ribera d'Ebre engega una nova prova esportiva al municipi i en aquest cas, també amb finalitats solidàries. Arran de la proposta d'un dels components del club, el dissabte 27 d'octubre tindrà lloc la Cursa Solidària Vila d'Ascó.

En aquesta primera edició de la cursa, a la qual els organitzadors tenen la voluntat de donar-li continuïtat anual, la recaptació de les inscripcions aniran destinades al Centre per a la Innovació de la Diabetis Infantil (CIDI) de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

La prova, de 7 km de recorregut i amb un desnivell positiu de 250 metres, començarà a les 10 h del matí de la Rambla Catalunya i el circuit transcorrerà pels llocs més emblemàtics del municipi, com el castell, el circuit de cavalls, el Calvari o els perxes del nucli antic, recentment rehabilitats, entre altres. La cursa és oberta a tothom, sense limitacions d'edat, i s'ha pensat com una manera de fer un recorregut turístic pel municipi riberenc.

Les inscripcions a la cursa tenen un preu de 12€ i es poden fer a través del Facebook del Club Atletisme d'Ascó-Ribera d'Ebre o del web tretzeesports.com.

La cursa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ascó, la Central Nuclear d'Ascó, la botiga Wala, la perruqueria Pink Style, el Club d'Esquí d'Ascó, el Centre de Fisioteràpia Fisio-Ebre, la marca d'ulleres la Moscanegra i Galeries Pallejà, entre altres.


La diabetis infantil, una malaltia que creix de forma alarmant

En l'actualitat, la diabetis infantil (tipus 1) està considerada la tercera malaltia crònica més comuna en la infància. A Espanya, uns 30.000 nens menors de 15 anys la pateixen, segons dades de Federació de Diabètics Espanyols (FEDE). La incidència entre els nens ha crescut de forma alarmant en els últims anys i cada vegada es donen més casos, especialment entre petits menors de 5 anys.

Encara no es coneix amb exactitud la causa d'aquesta malaltia crònica. Es produeix per múltiples factors que coincideixen en un mateix individu neixen amb aquesta predisposició genètica, però també influeixen en la seva aparició altres factors ambientals (infeccions per virus, mals hàbits d'alimentació, sedentarisme ...) o immunològics (alteració de les defenses de l'organisme).

El Centre per a la Innovació de la Diabetis Infantil (CIDI) és un dels primers centres a Europa dedicat a la diabetis mellitus tipus 1 des d'un enfocament integral. La creació del CIDI va sorgir de les famílies afectades i per a elles, i l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona l'ha impulsat i desenvolupat juntament amb la Fundació Sant Joan de Déu. El projecte té el suport de l'Obra Social “la Caixa”.comparteix-ho