Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/23/2021#) AND (caducitat>=#10/23/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Ascó millora l’accés i l’aparcament al Castell

Un cop finalitzada l’obra es podrà accedir al recinte amb vehicle

Etiquetes   turisme, ribera ebre, asco

Publicat el9/3/2018

Ascó millora l’accés i l’aparcament al Castell | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L’obra es finança amb una subvenció del Fons Enresa


L’Ajuntament d’Ascó segueix apostant per la rehabilitació i recuperació del Castell d’Ascó i posar en valor aquest enclavament, fent-lo més accessible a les visites i que puguen arribar amb vehicle.

Després de la fase d’excavacions i de reconstrucció de la garita, actualment s’està treballant en la quarta fase de l’obra, que consisteix en la millora de l’accés al recinte i l’habilitació d’un aparcament, que servirà perquè hi puguen estacionar uns 10 vehicles. A més, s’ha ajardinat la zona i s’han forrat amb pedra els murs de formigó que serveixen de contenció al camí.

L’obra es finança amb una subvenció del Fons Enresa i està previst que finalitze en un termini de dos mesos.


El Castell d’Ascó

Ubicat al punt més alt del poble, fou una de les principals places andalusines de l'Ebre català, amb el seu hisn (castell) controlava les terres que s'enfilaven fins el Montsant (Margalef). Durant l'ocupació musulmana Ascó era un poble actiu, farcit de traginers, comerciants que navegaven en llaüt pel riu i pagesos que treballaven les terres fèrtils a la vora del riu. Amb l'ocupació cristiana, el castell, no perd importància i els templers decidiren crear-hi una comanda per la seva posició estratègica, amb excel·lent control visual de les terres del voltant i del riu Ebre, aleshores es creu que el castell s'amplià i es reforçà.

Del castell tan sols s'en van conservar unes poques restes, de les quals en destaca la garita. Actualment el castell es troba en procés de rehabilitació per a conservar-ne les restes i adequar-lo turísticament. El castell es pot visitar de forma lliure i gratuïta.