suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


«Art per a tu» arriba a la Ràpita de la mà d'Eva Mascarell

L’artista presenta la seva obra “Trabucador” per tal d’abordar la qüestió del canvi climàtic i la seva afectació al Delta de l’Ebre

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, trabucador, la rapita, sant carles de la rapita, delta ebre

Publicat el4/6/2021

«Art per a tu» arriba a la Ràpita de la mà d’Eva Mascarell | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'artista Eva Mascarell presenta la seva obra “Trabucador” per tal d'abordar la qüestió del canvi climàtic i la seva afectació al Delta de l'Ebre. L'obra es mostra al públic dins del projecte “Art per tu” impulsat per la Fundació Irla en col·laboració amb l'Ajuntament de la Ràpita, i que té com a objectiu portar l'art contemporani a diferents poblacions de Catalunya, per tal d'entendre l'art com un element més del debat públic, alhora que promocionar a artistes joves.

Es presentarà al públic el dissabte 12 de juny, a les 18 h, davant el Museu de la Mar l'Ebre. Comptarà amb Eva Mascarell, artista de l'obra artística, Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, Èrika Ferraté, regidora de cultura, i Marta Cid, patrona de la Fundació Josep Irla.

L'obra “Trabucador” vol explorar com un paisatge que es troba inalterable pot ser esborrat de cop. Una imatge que explica la història d'un paisatge, però també la d'una comunitat que veu com el seu ambient canvia inevitablement. Com explica l'artista, el motiu últim de la seva obra no deixa de ser aquest: “Per a mi l'audiovisual no és una opció, és una forma de comunicar-me, una forma d'entendre la vida, la meva forma de ser i de desenvolupar la meva passió: contar històries. Quina és la teva?“. L'artista de l'obra, Eva Mascarell, és tècnica d'imatge i graduada en Comunicació Audiovisual per la UAB, té experiència a televisions locals, i ha col·laborat enregistrant i fotografiant esdeveniments i festivals.

La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, descata que “és una oportunitat per a la Ràpita i per al territori el fet d'apropar, a la ciutadania, l'art contemporani de la mà d'autors locals, per tal de reflexionar col$lectivament sobre una de les problemàtiques que estem vivint al territori, com és la degradació del Trabucador“.

És un projecte comissariat pel crític d'art i gestor cultural Joan Vila i Boix. Ha estat durant un lustre redactor d'art a Revista Mirall, alhora que ha organitzat exposicions a Sabadell, Barcelona i Reus, sempre al voltant de la promoció de figures joves del món de l'art.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho