Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


L'arròs tornarà a ser protagonista a bars i restaurants de Tortosa, amb les segones jornades gastronòmiques

Del 22 de setembre al 2 d’octubre, una desena d’establiments de Platigot serviran menús o degustacions per a posar en valor un producte emblemàtic del territori

Etiquetes   vida activa, jornades arros, jornades gastronomiques, gastronomia, tortosa, baix ebre

Publicat el20/9/2022

L’arròs tornarà a ser protagonista a bars i restaurants de Tortosa, amb les segones jornades gastronòmiques | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació de les jornades ha tingut lloc al passeig de l'Ebre


L'arròs tornarà a ser el protagonista a les taules dels restaurants de Tortosa, a l'inici de la tardor. Des del 22 de setembre i fins al 2 d'octubre, bars i restaurants de la ciutat oferiran tot un seguit de propostes culinàries que tindran l'arròs com a un dels seus ingredients més destacats. Són les segones jornades gastronòmiques que de l'arròs que tenen lloc a Tortosa, impulsades conjuntament des de l'Ajuntament de Tortosa, Platigot i la Federació Comercial Tortosa Més, amb la col·laboració d'Arròs Montsià.

"Es tracta d'unes jornades que ens permeten posar en valor un producte molt preuat a casa nostra, l'arròs, però també subratllar la gran qualitat que tenen els establiments de restauració de Tortosa", ha detallat, durant la presentació, l'alcaldessa Meritxell Roigé. Unes jornades que ja van tindre la seua primera edició l'any passat i que "davant del bon resultat que van tindre i la bona acceptació de la clientela, hem volgut seguir tirant endavant", ha explicat Joana Merchán, presidenta de l'associació de restauradors de Tortosa, Platigot. De fet, Tortosa també és productora d'arròs, ja que l'extensió de camps del territori arriba fins al poble de Vinallop.

Segons han avançat des de Platigot, els diferents restaurants participants oferiran diferents propostes culinàries, des de plats més tradicionals fins a altres més creatius, en forma de menú o amb tastets en els bars que també en formaran part, o, fins i tot, en forma de postres.

La presentació de les jornades ha tingut lloc al passeig de l'Ebre i ha comptat amb una demostració a càrrec del cuiner Ladis Alcalà, que ha elaborat un arròs amb abadejo, amb productes i hortalisses adquirits prèviament al Mercat de Tortosa.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho