XXVIII Diada dels Fideus Rossejats. Port pesquer de l’Ametlla de Mar. Diumenge 19 de maig

CAT | ES


L'arròs, protagonista dels plats dels restaurants d'Amposta i el Poble Nou durant l'octubre

Del 25 de setembre al 25 d’octubre arriben les dinovenes Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Etiquetes   vida activa, jornades gastronomiques, de la terra, arros, amposta, poble nou del delta, delta ebre, terres ebre, turisme gastronomic

Publicat el24/9/2020

L’arròs, protagonista dels plats dels restaurants d’Amposta i el Poble Nou durant l’octubre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Amb el setembre, arriba la temporada de la sega de l'arròs. I com ja és tradicional, els restaurants d'Amposta i el Poble Nou preparen menús especials amb aquest producte amb denominació d'origen. Són les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs, que enguany arriben a la 19a edició i es realitzaran del 25 de setembre al 25 d'octubre. L'objectiu? Promocionar la cuina d'Amposta i el Poble Nou i valorar la diversitat gastronòmica que ofereix el territori. El cultiu de l'arròs, el cereal estrella d'aquestes jornades, representa més de 20.000 hectàrees de terreny al Delta de l'Ebre i un gran esforç per als pagesos i pageses que hi treballen.

"Aquest any, les jornades representen també una oportunitat per donar suport al sector de la restauració, que tant ha sofert la crisi de la covid-19", explica el regidor de Turisme, Pep Simó. "És per això que hem impulsat aquestes jornades oferint menús per emportar", afegeix, "per tal que els restaurants puguin treballar de la mateixa manera malgrat hagin hagut de reduir el seu aforament".

Per seguir les mesures de prevenció i higiene per la situació actual de la Covid-19, en aquesta edició no s'han imprès els llibrets amb els menús. Aquests es poden trobar de forma online. Es recomanar reservar taula prèviament, ja que per tal de complir les mesures de seguretat els restaurants han reduït la seva capacitat.


Festa de la sega

D'altra banda, i coincidint amb la sega dels camps, com ja es tradicional se celebrarà la Festa de la Sega. Serà el proper diumenge 4 d'octubre a la Casa de Fusta, amb activitats tradicionals als camps d'arròs.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho