Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


L’arròs i la pastisseria centraran part del programa de la fira alimentària Festast

Del 23 al 25 de març, la fira aplegarà cuiners que acumulen vuit estrelles Michelin i posarà a l’aparador l’ampli ventall de productes culinaris de proximitat

Etiquetes   producte proximitat, tortosa, terres ebre, arros

Publicat el20/3/2019

L’arròs i la pastisseria centraran part del programa de la fira alimentària Festast | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Els arrossos seran els protagonistes de la jornada de dilluns, reservada als professionals del sector


La gastronomia i l’agroalimentació de Tortosa i el conjunt de les Terres de l’Ebre seran protagonistes, aquest cap de setmana, a la sexta edició de Festast. El pavelló firal de Remolins acollirà del 23 al 25 de març una fira que vol remarcar la qualitat dels productes de proximitat, així com dels cuiners que els transformen. En aquesta edició, Festast prestarà una atenció destacada a dos sectors clau de la gastronomia local: la pastisseria, que centrarà bona part de les activitats de la jornada inaugural, i els arrossos, protagonistes de la jornada de dilluns, reservada als professionals del sector.

D’una banda, vol posar de manifest la importància de la rebosteria i la pastisseria. Ho exemplificarà amb la presència del pastisser Christian Escribà, propietari de la pastisseria Escribà, de Barcelona, que a més de ser l’encarregat de fer la inauguració també oferirà una demostració a la tarda de pastisseria de fantasia. Al llarg de tot el dissabte, altres pastissers i cuiners del territori també elaboraran postres amb un element en comú: la xocolata.

El mateix dissabte al vespre, Festast inclou una masterclass sobre cocteleria amb representants del territori, i amb la presència del campió del món amb medalla d’or de Cocteleria Clàssica.

Diumenge, el vessant culinari comptarà amb els primers cuiners amb estrella Michelin d’aquesta edició: a les 18 h de la tarda tindrà lloc un showcooking amb dos dels tres xefs amb estrella de les Terres de l’Ebre, Vicent Guimerà i Jeroni Castell, i amb el cuiner del resturant L’Ó, de Sant Fruitós de Bages, Jordi Llobet.

Juntament amb aquests, dilluns també hi haurà altres cuiners Michelin. En aquest cas participaran a la jornada reservada específicament a professionals, que estarà centrada en el món de l’arròs. D’aquesta manera, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Emili Lehmann, ha explicat que es vol aportar "una doble visió a aquest producte tan característic de casa nostra: la que tenen els cuiners i productors de les Terres de l’Ebre, i la que tenen altres representants de fora". 

Entre les activitats incloses en aquest apartat destaca una taula redona amb cuiners d’Amposta, la Ràpita, Cocentaina, i representants de la Cambra Arrossera del Montsià. També demostracions de cuina a càrrec de Kiko Moya, del restaurant alacantí L’Escaleta, amb dos estrelles Michelin; de Josep Maria Castanyo, ’Xixo’, del restaurant Malena, dels Gimenells (Lleida), amb una estrella; i d’Eduard Xatruch, amb dos estrelles Michelin pels restaurants Compartir (Cadaqués) i Disfrutar Barcelona.

Pel que fa als dies d’obertura al públic en general, dissabte i diumenge, el preu per accedir a la fira és de 3 euros, que inclouen un tast i una beguda. A l’interior del recinte també es podran adquirir altres tiquets, per poder degustar més plats. A l’última edició, es van servir 11.000 tastos durant la fira.

Paral·lelament, també s’han ampliat els tallers culinaris adreçats als més menuts, que enguany ensenyaran a preparar una hamburguesa d’arròs. Per poder-hi participar cal reservar plaça a través de la web de la fira (festast.cat) fins a completar els grups.Restaurant L’Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica


L’arròs i la pastisseria centraran part del programa de la fira alimentària Festast | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Presentació del la fira agroalimentaria Festats. Foto: cedida