Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


L'arròs i la carxofa, protagonistes del febrer gastronòmic a Amposta

La Ruta dels platerets de la carxofa d’Amposta, la Festa de l’arròs i la carxofa i les Jornades gastronòmiques de la carxofa, propostes gastronòmiques per aquest mes de febrer

Etiquetes   vida activa, turisme gastronomic, carxofa, arros, producte local, gastronomia, amposta, delta ebre

Publicat el9/2/2023

L’arròs i la carxofa, protagonistes del febrer gastronòmic a Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació s'ha fet a l'Espai Gastronòmic del Mercat Municipal


Dos del productes estrella del camp del Delta, l'arròs i la carxofa, seran els protagonistes aquest mes de febrer de les taules de bars i restaurants d'Amposta. I és que, un any més, arriben diferents propostes gastronòmiques per posar en valor aquests dos productes.

Per una banda, nou bars i restaurants participaran a la tercera edició de la Ruta de platerets de la carxofa d'Amposta. Els dijous i divendres del 16 al 24 de febrer, aquests nou establiments serviran, entre les 19h i les 21, la seva tapa més beguda per un cost de quatre euros. Hi haurà sorteig d'un àpat per a dues persones en un dels locals participants entre totes aquelles persones que degustin, com a mínim tres de les tapes i votin la que els hi ha agradat més. La tapa més votada es convertirà en la protagonista del cartell de la propera edició. Enguany, la tapa que apareix al cartell és la que va preparar la Sifoneria en l'edició del 2022. Els locals que participen a la ruta són la Sifoneria, la Pepa, Llesqueria lo Mercat, Atípic, Som de tapes i vins, la Nuova Trattoria, Golden River, Bokatines i Agrapats. A més a més, del 20 de febrer al 19 de març, l'Associació de Restauradors d'Amposta organitza les Jornades Gastronòmiques d'Amposta, amb la participació de 9 restaurants i dos pastisseries d'Amposta i el Poble Nou del Delta.

Per altra banda, el 26 de febrer torna, després de dos anys sense celebrar-se, la Festa de l'arròs i la carxofa, que enguany arriba a la 26a edició. "Però ho fa, tal i com ja vam començar a fer l'any 2020, reconvertida en la Festa de l'arròs i la carxofa perquè, des que la festa es va crear, el pes del cultiu de la carxofa al terme d'Amposta ha perdut molt de pes i el nostre producte gastronòmic estrella és l'arròs", explica l'alcalde, "i volem que l'arròs acabi tenint un pes important en aquesta cita". Així, tot i que l'Ajuntament seguirà servint el producte estrella de carxofa, botifarra i llonganissa a la brasa, els restaurants participants a la Festa serviran plats elaborats tant en carxofa com en arròs. "Enguany se celebrarà, com sempre, a la zona del pavelló firal 1 d'octubre, dins la carpa, i també hi haurà activitats infantils, música en directe, demostracions de cuina i mercat de productes de proximitat i artesania", explica l'alcalde.


Més de 200 caravanes

L'alcalde també recorda que a la zona de l'espai 1 d'octubre l'Ajuntament treballa per desenvolupar-hi una estació d'autocaravanes fixa, amb els serveis necessaris. "Però, mentre anem fent aquest projecte, el cap de setmana de la festa de l'arròs i la carxofa ja hi ha programada una trobada d'autocaravanes on està previst que n'arriben més de 200", afegeix Tomàs.

El cap de setmana de la Festa de l'arròs i la carxofa es complementarà amb la Fira Forastock, que se celebrarà dissabte 25 de febrer, entre les 10h i les 20.30h. a l'avinguda de la Ràpita.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho