Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


L’arròs del Delta arribarà cuit i llest per consumir al mercat amb la nova gamma de Nomen «Qualitat 1 Minut»

Els nous vasets de Nomen inclouran la primera referència d’arròs ecològic i es vendran en envàs de vidre reutilitzable

Etiquetes   de la terra, arros, agroalimentacio, gastronomia, delta ebre, deltebre,

Publicat el23/3/2022

L’arròs del Delta arribarà cuit i llest per consumir al mercat amb la nova gamma de Nomen «Qualitat 1 Minut» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Nomen Foods enllesteix el llançament i comercialització de la seva nova gamma de vasets d’arròs cuit i llest per consumir en un minut. Els envasos precuinats es presenten al mercat amb sis referències i es volen diferenciar dels competidors per "qualitat i sostenibilitat". Els vasets ’Qualitat 1 Minut’ estan fets amb arròs rodó del delta de l’Ebre -excepte el basmati- i es cuinen al buit en un envàs de vidre reutilitzable, un procediment energèticament "més eficient" que consumeix energia verda. A més a més, Nomen ’Qualitat 1 Minut’ serà la primera gamma amb un vaset d’arròs ecològic al mercat. L’empresa ha posat en marxa una nova planta a Deltebre (Baix Ebre), de 1.700 metres quadrats i capacitat per produir 10 milions d’unitats anuals.

Els vasets d’arròs cuinat representen un terç del mercat global d’arròs actualment. Nomen Foods ha estat més de quatre anys desplegant el projecte per entrar en aquest segment. L’ha liderat el departament I+D i aquest mes d’abril es desplegarà. La gamma de vasets d’arròs Nomen ’Qualitat 1 Minut’ es presentarà oficialment a la fira Alimentària i, a mitjans de mes, entrarà ja als lineals comercials, on ja tenen demanda.

Nomen ha treballat amb el Centre de Tecnologia Alimentària de Navarra , on s’han fet investigacions, proves i tastos, i també amb el conglomerat de companyies murcianes que tenen patentat el sistema ’Open bag’, que els han ajudat a trobar l’envàs sostenible –és de vidre i reutilitzable- que requeria el producte.

El got de vidre on es cuina permet que el procediment sigui "més eficient" això com allargar la data de caducitat. "Amb menys energia, som més productius i el producte manté millor el sabor i els valors nutricionals", ha explicat Raül Carles, director corporatiu i responsable d’I+D de Nomen Foods. "Organolèpticament és excel·lent", ha afegit.

Nomen Foods també ha aconseguit que, excepte el basmati que no es produeix al Delta, tot l’arròs dels vasets sigui del territori. S’ha apostat un arròs rodó perlat, per la varietat JSendra, la més habitual al delta de l’Ebre, i per al qual ha estat més difícil aconseguir el punt de cocció i producció perfecte perquè és menys cristal·lí i més glutinós que les varietats que se solen usar en els vasets d’arròs cuinat.

’Qualitat 1 Minut’ de Nomen serà la primera gamma que inclou vasets amb arròs ecològic. "És una novetat, som pioners", ha remarcat Carles, però Nomen Foods ha identificat una demanda concreta d’aquest producte al nínxol de mercat on esperen arribar. De fet, en un estudi de mercat previ entre consumidors de vasets d’arròs cuinats, el producte de Nomen Foods ha tingut "molt bona acollida". 8 de cada 10 consumidors estan disposats a assumir el preu més alt que pot tenir Nomen ’Qualitat 1 Minut’ respecte d’altres vasets d’arròs de plàstic, perquè justament el seu envàs és més sostenible, garanteix un producte de més qualitat, i ofereix més quantitat -140 grams-. Es comercialitzarà en un doble paquet i també hi haurà un envàs ’Plus’ de 200 grams.

La gamma de vasets d’arròs cuinats suposa "un pas endavant" per a Arrossaires del Delta i Nomen Foods, marca que van comprar el 2012. Carles ha remarcat que la traçabilitat de l’arròs dels vasets està controlada per Nomen, des que es sembra fins que s’envasa al buit. "Durant 80 anys hem elaborat i cultivat arròs sec i ara passem a elaborar arrossos cuits. Hem passat d’assecar l’arròs a posar-li aigua", ha dit el director corporatiu de Nomen Foods. "Hem après a coure menjar i tot i que és tot molt nou, ens hem acompanyat dels millors per posar en marxa la planta agroalimentària", ha afegit.

La nova planta, ja està en marxa a les instal·lacions de la carretera de Deltebre a Camarles. Té 1.700 metres quadrats i capacitat per produir 10 milions d’unitats cada any. Si la demanda creix, la producció es pot doblar fins als 20 milions d’unitats. També s’enllesteix la instal·lació de plaques fotovoltaiques al sostre de la nau per produir amb energia verda. La que no produeixin les plaques solars, es comprarà, com ja fan des de fa cinc anys en aquestes instal·lacions.

Nomen Foods prepara novetats en aquesta gamma de productes per a aquest estiu i per a principis de l’any que ve. "Estan relacionades amb els coneguts com a ’superaliments’, productes per a la salut de les persones, i amb l’arròs. Creiem que tindran molt bona acollida entre els consumidors", ha avançat Carles. Nomen Foods produeix 40 milions de quilos d’arròs cada any, un terç del qual es fa al delta de l’Ebre. El 70% de l’arròs sec envasat ja es presenta en envasos de paper.


Per: ACN

Foto: ACN. Jordi Marsal/Anna Ferràs

comparteix-ho