Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/30/2021#) AND (caducitat>=#11/30/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Arriben les XIX Jornades Gastronòmiques del Llagostí als restaurants de la Ràpita

Una desena d’establiments rapitencs oferiran, del 12 de novembre al 12 de desembre, menús gastronòmics amb el llagostí com a element protagonista

Etiquetes   de la terra, de la mar, jornades gastronomiques, llagosti, la rapita, delta ebre, terres ebre, restauració, vida activa, turisme gastronomic

Publicat el8/11/2021

Arriben les XIX Jornades Gastronòmiques del Llagostí als restaurants de la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Arriben les XIX Jornades Gastronòmiques del Llagostí als restaurants de la Ràpita, en què, un any més, el llagostí prendrà el protagonisme del calendari gastronòmic rapitenc en les pròximes setmanes. Les Jornades, on una desena de restaurants de la població oferiran menús amb aquest emblemàtic crustaci, comencen aquest divendres 12 de novembre i s'allargaran fins al 12 de desembre.

Enguany, les Jornades Gastronòmiques del Llagostí tornen als establiments, ja que l'any passat es van haver d'adaptar a la situació de la pandèmia i es van celebrar les Jornades Gastronòmiques #jomenjoacasa amb el llagostí com a protagonista. Aquesta edició, s'engeguen amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania un producte de qualitat del territori a través de propostes culinàries innovadores i de cuina tradicional marinera. Així ho explica l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, qui exposa que “arrenquem les jornades gastronòmiques per excel·lència de la Ràpita a partir d'un producte tan identitari com és el llagostí, que és un dels productes estrella de la mar de l'Ebre i dels restaurants de la Ràpita, amb la finalitat que la gent disfrutéssem de la gastronomia rapitenca quilòmetre 0 i del nostre territori”.

D'altra banda, la captura de llagostí ha augmentat considerablement amb relació a la de l'any anterior, a causa de la reducció d'activitat que va suposar la pandèmia de la covid-19. El secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué, declara que “la previsió d'enguany és que estem en un bon any de captura de llagostins, ja que a data d'avui s'han capturat 49 tones i encara queden els dos últims mesos”.

Els deu establiments rapitencs que oferiran menús gastronòmics són Albert Guzmán, Arrosseria Llansola 1921, Cal Manú, Can Vicent, Can Batiste, Casa Ramon Marinés, Freddy caliu familiar, Maria 1941, Miami Can Pons i Txapo & Noves Algues. Els menús, que oscil·len entre els 35 i els 45 euros, es poden consultar aquí i a la pàgina web de la regidoria de turisme: turismelarapita.cat.


Per: Redacció

Foto: Cedida