Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Arriba a Ulldecona una nova edició de la Fira de l'Economia Social i Cooperativa, Àgora

En la seua cinquena edició aprofundirà en la necessitat cada cop més urgent de fer la transició cap a energies més sostenibles

Etiquetes   vida activa, fires, ulldecona, montsia,,

Publicat el5/5/2022

Arriba a Ulldecona una nova edició de la Fira de l’Economia Social i Cooperativa, Àgora | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació s'ha fet a l'ajuntament d'Ulldecona


La Fira de l'Economia Social i Cooperativa Àgora, organitzada per l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre, en col·laboració de l'Ajuntament d'Ulldecona, recupera enguany les seues dates prepandèmia, i se celebrarà al bell mig de la primavera, el pròxim dissabte 14 de maig, a Ulldecona. En la que serà la cinquena edició, les organitzadores volen aprofundir en la necessitat, cada vegada més apressant, de fer una transició energètica sostenible, democràtica i respectuosa amb el territori i les persones, de passar ja de les energies fòssils a les netes i renovables: «volem fer veure als visitants, als ciutadans i ciutadanes del carrer que este canvi està a les seues mans i que no estan sols, per això la temàtica de la fira és L'energia és a les nostres mans. Els ponents ens explicaran, tant des del punt de vista tècnic com social, iniciatives col#lectives i pautes per a afavorir l'arribada d'este canvi energètic que cada cop s'evidencia que és més urgent que mai, contaminació, desgel de les reserves d'aigua, escalfament global...» expliquen les organitzadores i afegeixen que «no hi faltaran els estands amb opcions sostenibles que podem trobar ben a prop, al nostre territori».

La fira Àgora estarà repartida en cinc espais ben diferenciats:

  • Espai Diàlegs, al claustre de l'ajuntament, on tindran lloc les xerrades informatives i d'intercanvi.
  • Espai Expositores, al carrer Major i la Plaça Diputació, on una trentena d'expositors mostraran tot allò relacionat amb l'economia social i solidària, com la cultura, la cosmètica, les cures o el territori.
  • Espai Infantil, a la plaça Diputació, amb una ludoteca a càrrec de la Fundació Ulldecona i diversos tallers com un d'estampació de bosses contra el canvi climàtica.
  • Espai Presentacions, a la Biblioteca Municipal, on es donarà a conèixer l'Associació Libèl·lules dels Estels.
  • Espai Oci, al carrer Santa Bàrbara, on hi haurà servei de barra i menjar durant tot el dia, a més de presentacions de llibres, vermut musical i un concert de tancament de la fira.

Les activitats, totes d'accés lliure, s'iniciaran a les 10.30 hores amb els parlaments de l'alcaldessa Núria Ventura i de la representant de l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre i directora del digital Surtdecasa, Neus Barberà, seguits de la xarrada d'obertura «Bases per a una transició energètica sostenible, justa i democràtica» a càrrec del professor Sergi Saladié, i finalitzaran a les 20 hores, amb el concert de cloenda del grup Fulles seques.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho