Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Arriba l'onzena edició del Triatló Doble Olímpic Terres de l'Ebre a la Ràpita

Serà aquest cap de setmana 22 i 23 d’abril. Com a novetat, aquesta edició incorpora la modalitat short amb la finalitat d’oferir un recorregut més curt i atreure més participants de tota Catalunya i d’arreu de l’Estat

Publicat el20/4/2023

Arriba l’onzena edició del Triatló Doble Olímpic Terres de l’Ebre a la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge d'arxiu del tret de sortida de la prova de natació


Aquest cap de setmana, arriba a la Ràpita l'onzena edició del Triatló Doble Olímpic Terres de l'Ebre, organitzat pel Club d'Atletisme Terres de l'Ebre i l'Ajuntament de la Ràpita, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Com a novetat, aquesta edició incorpora la modalitat short amb la finalitat d'oferir un recorregut més curt i atreure més participants de tota Catalunya i d'arreu de l'Estat.

La regidora d'Esports, Àngela Reverté, destaca que “amb aquesta edició ja en fa onze que la Ràpita acull un triatló de grans dimensions com aquest que atreu centenars de triatletes cada any”. D'altra banda, el president del Club Atletisme Terres de l'Ebre, Pau Galiana, assegura que “estem molt contents d'organitzar una nova edició en la qual s'afegeix una modalitat short perquè els triatletes que no es veuen preparats per fer el triatló doble olímpic puguin tenir una modalitat adaptada a les seves circumstàncies”.

En la modalitat doble olímpica, la primera part del triatló, la natació, comprèn dues voltes a un triangle de 1.500 metres a la badia dels Alfacs, sortint de la platja de Garbí. Aquesta enllaça amb el recorregut en bicicleta que abasta un total de 90 quilòmetres en un circuit tancat al trànsit per carreteres de l'hemidelta dret, que tenen diferents tipus de paviment i amplada. Per acabar, hi ha la carrera a peu pel passeig marítim. En aquesta última prova es recorrerà quatre cops un circuit de 5 quilòmetres, és a dir, un total de 20 quilòmetres.

Pel que fa a la modalitat short, el triatló consisteix en 1.000 metres nedant, 45 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres en carrera. Les inscripcions estan obertes per a ambdues modalitats fins al divendres a les 23 hores. Es pot consultar la informació i formalitzar la inscripció a triatloterresdelebre.cat.

La cursa del triatló tindrà lloc el diumenge a les 8 hores al Passeig Marítim per a la modalitat Doble Olímpic, i a les 9.30 hores per a la Short. Prèviament, el dissabte, els corredors i corredores hauran de recollir el dorsal i la bossa al Pavelló Firal, on també s'exposarà el briefing de la cursa a les 18.30 hores. El lliurament de premis es durà a terme el diumenge un cop finalitzi el triatló. Els premis als tres primers classificats oscil·len entre els 150 i 300 euros, i els dels tres clubs classificats es troben entre 100 i 200 euros. A més, se'ls farà entrega de la medalla de la Generalitat.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu