Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Arriba el Cap de Setmana Ibèric

El Cap de Setmana Ibèric és l’esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya

Etiquetes   turisme, turisme cultural, turisme familiar, patrimoni, alcanar, tivissa, terres ebre

Publicat el1/10/2020

Arriba el Cap de Setmana Ibèric | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Poblat ibèric de la Moleta del Remei d'Alcanar


Com cada any pel primer cap de setmana d'octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya.

Una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.000 anys, oferint un gran ventall d'activitats al voltant de la cultura ibèrica: visites guiades, visites teatralitzades, tallers, reconstruccions històriques, tasts de menjars i de begudes... una varietat d'opcions per tots els gustos i públics!

Tots els anys s'escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 20è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals per qüestions de la vida quotidiana. Sabeu com es gestionava aquesta societat agrícola i ramadera? Com feien les seves eines i armes de metall? Es podrà veure com fang, pedra i fusta s'emprava per erigir les seves construccions; com de l'argila feien la ceràmica; tot per descobrir com ibers i natura convivien.

A les Terres de l'Ebre s'han organitzat activitats al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d'interpretació de la Cultura dels ibers-Casa O'Connor d'Alcanar i al Poblat Ibèric del Castellet de Banyoles, a Tivissa.

Per tothom qui vulgui compartir aquesta festa que s'aproxima, podeu compartir les vostres experiències i grans moments a través del hashtag #csi_ibers!


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho