Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/3/2021#) AND (caducitat>=#12/3/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Arriba la 5a edició del Delta Birding Festival, l'únic festival d'ornitologia de Catalunya

Els propers 21, 22 i 23 de setembre MónNatura Delta acollirà un ampli ventall de conferències, cursos, tallers i sortides guiades. Amb la participació d’especialistes de renom internacional com Neil Rettig, i Laura Johnson, Killian Mullarney o Martin Collinson entre d’altres

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre, ornitologia, deltabirding festival, amposta

Publicat el26/4/2018

Arriba la 5a edició del Delta Birding Festival, l’únic festival d’ornitologia de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El festival oferirà un programa d’activitats ampli i atractiu


Els propers dies 21, 22 i 23 de setembre, el Delta de l'Ebre es convertirà en la capital dels amants i estudiosos dels ocells amb la cinquena edició del festival internacional d'ornitologia. Més d'un centenar de propostes pensades per a totes les edats ompliran la graella del Delta Birding Festival que tindrà lloc a MónNatura Delta, coorganitzat per Oryx, l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i la Fundació Catalunya La Pedrera.

A més, continua essent l'únic festival a l'estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells i la natura. Enguany la protagonista seguirà sent la tórtora euroasiàtica, a la qual l'edició anterior del Festival ja li va destinar 4.000€ per marcar-les amb GPS i geolocalitzadors i saber què està passant amb les poblacions europees d'aquest ocell, en dramàtica caiguda. En l'àmbit més local, es destinen fons al còlit negre, també en disminució.

Per cinquè any consecutiu al Delta de l'Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, s'ofereix un programa d'activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, sortides guiades, i moltes altres activitats, acompanyades d'una gran fira de productes i serveis, pensats per als ornitòlegs i per als amants de la natura en general.

El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus participants. Enguany comptarà amb la participació de ponents de la màxima rellevància internacional en el camp de l'ornitologia i la natura. Dos dels convidats més especials seran Neil Rettig i Laura Johnson que presentaran el seu documental “Bird of Prey” que explica la història per salvar el rapinyaire més escàs del món, l'àguila menjamones de les Filipines. També es comptarà amb la presència, per segona vegada al festival, de Killian Mullarney, probablement l'il·lustrador més prestigiós al món en el camp de l'ornitologia. Els organitzadors esperen sorprendre els assistents amb la xerrada CSI-Birding, en la que Martin Collinson parlarà de tècniques d'ADN, més pròpies del CSI que dels ornitòlegs, per descobrir coses dels ocells que eren impensables fa pocs anys. Mark van Beirs i Jonathan Martinez completaran la representació de temes relacionats amb birding mundial.Sense oblidar altres grans ornitòlegs i naturalistes del país com l'especialista en bioacústica Eloïsa Matheu, el reconegut fotògraf Oriol Alamany, la il·lustradora Blanca Martí amb una exposició sobre primats i el prestigiós dibuixant de la natura Toni Llobet.

El Delta Birding Festival, l'únic festival ornitològic que se celebra a Catalunya, arriba a la seva cinquena edició consolidat, amb una gran èxit de convocatòria any rere any, i amb més de 2.000 visitants en la darrera edició.


Arriba la 5a edició del Delta Birding Festival, l’únic festival d’ornitologia de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El Delta Birding Festival, l'únic festival ornitològic que se celebra a Catalunya