Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Arrenca la campanya estiuenca de control larvari del musclo zebrat als embassaments de la conca de l'Ebre

Es revisaran 834 mostres dels 44 embassaments en els quals es realitza el control de l’espècie

Etiquetes   natura patrimoni, medi ambient, riu ebre, musclo zebrat

Publicat el6/6/2018

Arrenca la campanya estiuenca de control larvari del musclo zebrat als embassaments de la conca de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L'Ebre a la seua entrada al pantà de Riba-roja


La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, organisme autònom, adscrit al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), ha arrencat aquesta setmana la campanya anual de control larvari d'espècies exòtiques invasores en les masses d'aigua superficials de la conca de l'Ebre, que es desenvolupa cada estiu des de fa més de 14 anys i que se centra en el seguiment de larves de musclo zebra en 44 embassaments, majoritàriament navegables.

La campanya es desenvoluparà els mesos de juny, juliol, agost i setembre, època més propícia per a la reproducció del musclo zebra i es realitzarà el seguiment en 214 estacions de mostreig. En aquestes estacions, s'han de prendre mostres en superfície i en profunditat, i de caràcter quantitatiu i qualitatiu. S'analitzaran al microscopi un total de 834 mostres amb l'objectiu de detectar larves de l'espècie invasora.


Situació a la conca

Els embassaments amb presència d'adults de musclo zebra actualment són: Flix, Riba-roja, Mequinensa, Sobrón, Calanda, Casp II o Civán, Ullíbarri, Urrúnaga, La Loteta, L'Estanca d'Alcanyís, Barasona, Guiamets i la Sotonera.


Stop invasores

Cal recordar que l'organisme de conca participa de manera activa en activitats de control, normatives, divulgatives i d'investigació per a frenar l'expansió d'espècies invasores (Stop Invasores). A més, un dels principals objectius de les actuacions de la CHE és la conscienciació dels usuaris lúdics dels embassaments, on s'insisteix en la necessitat de respondre als protocols de desinfecció d'embarcacions recollits en les normes de navegació de la Conca de l'Ebre amb l'objectiu de reduir les possibilitats de dispersió d'aquesta i altres espècies exòtiques invasores aquàtiques. És per això que l'Organisme de Conca també informa a través del seu web i de l'oficina de navegació sobre la ubicació de les 36 estacions de desinfecció existents a la conca de l'Ebre.