Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Arranquen les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí a Les Cases d'Alcanar amb propostes per a tots els gustos

Nou restaurants membres del Col·lectiu Gastronòmic oferiran menús basats en el llagostí fins al 22 de juny

Etiquetes   gastronomia km0, cases alcanar, alcanar, montsia, delta ebre

Publicat el25/5/2018

Arranquen les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí a Les Cases d’Alcanar amb propostes per a tots els gustos | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Presentació de les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí a Les Cases d'Alcanar 


Aquest matí s'han presentat les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí impulsades pel Col·lectiu Gastronòmic i l'Ajuntament d'Alcanar i que els comensals vinguts d'arreu podran degustar en nou restaurants del municipi fins al 22 de juny.

L'objectiu d'aquestes jornades, segons Jordi Monfort, regidor de Turisme, és doble, “d'una banda, es pretén reivindicar i posar en valor aquest producte fantàstic i tan nostre que és el llagostí, un dels grans abanderats de la cuina de les Cases i, de l'altra, apuntalar el posicionament del municipi com a destí turístic gastronòmic”.

Per la seua banda, Maribel Fibla, representant del Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases, ha destacat “la qualitat d'aquest crustaci saborós i que s'ha sabut adaptar a les noves tendències culinàries , tot i mantenir l'esperit de la nostra cuina tradicional”. I és que els restauradors del municipi coneixen bé aquest producte autòcton i que en aquesta època de l'any es pesca amb tresmall.

Com ja és habitual, les propostes que recullen aquestes jornades satisfaran a tots els gustos, des dels amants dels llagostins a la planxa i arrossos de tota la vida a aquells paladars que busquen creacions més agosarades. “Tots els menús oscil·len entre els 30 i els 40 euros i estan recollits en el llibret promocional, deixeu-vos seduir per arrossos, tàrtars, carpaccios, fardellets, canelons o xarrups on el llagostí n'és el protagonista indiscutible”, afegeix Fibla.

Els restaurants membres del Col·lectiu que participen en aquesta edició són Cafè de Mar – la Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic, La Costa, La Marinada, Mareny, les Palmeres i Tancat de Codorniu.

Monfort valora molt positivament el recorregut i la tasca feta conjuntament amb el Col.lectiu Gastronòmic des de la seua creació, ara fa un any. “Aquestes jornades i totes les accions conjuntes que s'han desenvolupat són un bon exemple dels fruits que la col·laboració público-privada poden donar quan es treballa amb il·lusió i amb un propòsit comú”, conclou.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu