CAT | ES
Del 20 al 22 d’octubre, Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Pau Carranza, Toni Vera o Gessamí Caramés, entre altres, oferiran showcookings en el Mercat Municipal de Flix
Etiquetes vida activa, jornades gastronomiques, flix, ribera ebre, terres ebre
Publicat el19/9/2024
D'aquí a un mes, el municipi de Flix (Ribera d'Ebre) tornarà a convertir-se en l'epicentre del món pastisser, la cuina dolça, els gelats i les postres amb la setena edició de GastroEbre, reanomenat enguany com GastroDolç Flix. El certamen, que se celebrarà del 20 al 22 d'octubre al Mercat Municipal de Flix, comptarà amb algunes de les figures més reconegudes de l'univers “llaminer”, com ara Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Pau Carranza, Toni Vera o Gessamí Caramés. Tots ells oferiran sessions magistrals i demostracions culinàries en directe, per a reivindicar el paper protagonista de la cuina dolça en la gastronomia.
De fet, alguns dels mestres pastissers del país han escrit pàgines en la història de la cuina catalana, pastissers com ara Jordi Butrón. Precisament, GastroDolç Flix oferirà el dimarts 22, un reconeixement a la trajectòria del creador de l'Espai Sucre, el primer restaurant de postres del món i primera escola de cuina amb formació específica en pastisseria de restaurant. Butrón (1967), que abans va passar per ElBulli, Pierre Gagnaire, l'Hôtel de Crillon o Michel Bras, ha entrat a formar part del grups dels grans artífexs de la revolució culinària catalana. Durant els seus 25 anys de trajectòria va rebre nombrosos premis com el de Millor Pastisser de Catalunya o el Prix au Chef Pâtissier per l'Acadèmia Internacional de Gastronomia. Malgrat que va tancar les portes del seu establiment aquest juliol, el mestre pastisser segueix compartint els seus coneixements i la seva passió per la pastisseria, i ho farà també a GastroDolç Flix.
Aquest 2024, GastroDolç Flix tornarà a harmonitzar la cuina dolça tradicional i la pastisseria d'avantguarda gràcies a les masterclasses i demostracions en directe de grans figures del món dolç de diverses generacions. Tres jornades que endolciran el municipi de Flix i les pantalles (es podrà seguir en directe des de GastroEvents Online a youtube).
El certamen s'obrirà diumenge dia 20 a la tarda amb un dels “imprescindibles”: Oriol Balaguer. Millor Xef Pastisser 2018 per l'Acadèmia Internacional de Gastronomia Internacional Relais Desserts, Balaguer tornarà a l'escenari de Flix per a compartir amb els assistents la seva sensibilitat, percepció, luxe i sofisticació creativa.
Li seguirà l'amfitrió del certamen, el pastisser flixanco Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa (Millor Pastís de Formatge 2024 i Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2024). I, abans del tradicional berenar popular, la cuinera més televisiva i “dolça” del territori, Gessamí Caramés, pujarà a l'escenari per fer una demostració culinària i ensenyar alguns secrets que practica a la cuina del seu restaurant, Meleta de Romer, a l'Ametlla de Mar.
GastroDolç Flix, que se celebra gràcies a la col·laboració de la DOP Oli Terra Alta i l'Ajuntament de Flix, comptarà amb altres grans mestres del dolç. Per exemple, la segona jornada l'obrirà una de les grans estrelles del certamen, Miguel Guarro, que oferirà una sessió de pastisseria creativa contemporània. Mentre que el certamen es clausurarà dimarts amb el showcooking del tricampió Millor Croissant de Mantega d'Espanya, Toni Vera.
Entremig GastroDolç Flix “vessarà” xocolata, cremes, gelatines i mil i un ingredients de cuina dolça i de pastisseria. Perquè, durant els tres dies es veurà com la regalèssia de Km0 pot ser un producte de luxe a la pastisseria, com les botifarres no són només salades, o com les postres mai passen de moda, com els taps de Cadaqués, que recuperaran en directe els germans Josep i Jaume Font.
El certamen també comptarà amb professionals de la talla de Víctor Torres, xef de Les Magnòlies* i Quirat*; Llorenç Peral, pastisser del Gran Hotel Mas d'en Bruno; o Ricard Martínez, Creative Pastry Chef. A més, Paula Domènec portarà a l'escenari la pastisseria vegana, sense lactosa i sense gluten, mentre que jove pastry xef Ruth Cou, responsable del Màster de pastisseria i cuina dolça al Basque Culinary Centre, oferirà una demostració de pastisseria d'autor.
Aquest any, la gelateria creativa vindrà de la mà de Jordi Guillem, de Realice Gelats, i també d'un dels gelaters més coneguts del territori, Hervé Corvitto, de Gelats d'Angelo.
El pa de forner també tindrà el seu lloc a GastroDolç Flix. Així, podrem escoltar i veure “la fleca en directe” de la mà dels germans Sistaré, del Forn de Pa Sistaré de Reus, i de Panàtics. A més, Pau Carranza oferirà un bon esmorzar amb el millor pa de Sant Jordi 2024.
Set edicions a les Terres de l'Ebre
GastroEbre va néixer l'any 2018 a Horta de Sant Joan (Terra Alta), amb l'objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l'Ebre. Aquest 2024, es decideix canviar el nom el certamen i anomenar-lo GastroDolç Flix, no en va, es compleixen quatre anys consecutius que l'esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, “com a reconeixement de la feina que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants, una tasca moltes vegades encara poc reconeguda”.
GastroDolç Flix, però, també és un esdeveniment concebut com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de les Terres de l'Ebre, i vol de servir “per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors (gran i petits), elaboradors i xefs, amb l'objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic d'aquestes contrades”.
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: