Argila. XXIX Fira de la Terrissa i la Tradició. La Galera, de l’1 al 5 de maig 2024

CAT | ES


Aquest dissabte arriba la Festa de la Sega de l'arrņs a la Rąpita amb un ampli ventall d'activitats

La jornada aproparą la sega tradicional de l’arrņs a la ciutadania i permetrą als assistents entrar al camp per viure de ben prop les tasques que es duien a terme

Etiquetes   turisme, activitats, tradicions, delta ebre, la rapita, festes arros

Publicat el1/9/2021

Aquest dissabte arriba la Festa de la Sega de l’arrņs a la Rąpita amb un ampli ventall d’activitats | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest dissabte 4 de setembre arriba la Festa de la Sega de l'arrņs a la Rąpita amb un ampli ventall d'activitats. La festa tindrą lloc a la Fundació Plegadis entre les 10 h i les 14 h. Els assistents podran veure i aprendre com els pagesos feien la sega tradicional de l’arrņs, amb els camals arremangats i segant l’arrņs a mą, seguint els mčtodes tradicionals transmesos generació en generació. A més, es podrą participar activament en la sega, entrant al camp tot seguint les explicacions de pagesos avesats en aquestes tasques.

Aquest dissabte, també es podrą gaudir de tot el ventall d’activitats que la Fundació Plegadis ofereix, com són, una mostra dels estudis de l’anellament d’ocells, visites a l’Aula i altres projectes de caire mediambiental que la fundació realitza, entre ell, el projecte de noctua, on veure en directe mussols i altres rapinyaires nocturns. També es durą a terme un taller degustació de cuina deltaica a les 14 h.

Amb l'objectiu d’evitar aglomeracions, es realitzaran tres torns de visita d’una hora, amb una capacitat mąxima de 30 persones: el primer a les 10 h, el segon a les 11 h i el darrer a les 12 h. Per assistir cal inscriure's prčviament a la pągina web enlarapita.com i efectuar el pagament d’1€ per persona. Aquest donatiu es destinarą ķntegrament al projecte Noctua.

La Festa de la Sega de l'arrņs es duu a terme a més municipis del territori durant els mesos de setembre i octubre. A l'Aldea tindrą lloc el 19 de setembre i a Amposta i Sant Jaume d'Enveja el 3 d'octubre.


Per: Redacció


comparteix-ho