Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Aquest any sí que hi haurà anellament de flamencs al delta de l'Ebre

Aquest diumenge, 28 d’agost, tornarà a haver jornada d’anellament de flamencs al delta de l’Ebre, després que al 2015 no es pogués fer perquè aquestes aus aquàtiques no van criar al Delta. 200 persones participaran al novè anellament de polls flamencs que enguany sí que han nascut a la Punta de la Banya, l’únic lloc de tot Catalunya on hi crien.

Etiquetes   ocells, delta ebre, birdwatching, natura

Publicat el24/8/2016

Aquest diumenge, 28 d'agost, tornarà a haver jornada d'anellament de flamencs al delta de l'Ebre, després que al 2015 no es pogués fer perquè aquestes aus aquàtiques no van criar al Delta.

Fa uns mesos els tècnics del Parc van comptar, en un vol fotogràfic, al voltant de 900 parelles de flamencs instal·lades a tocar de les salines de la Trinitat a la Punta de la Banya. Els flamencs tenen una població al delta de l'Ebre des del 1993, amb fluctuacions d'individus, principalment degudes a causes meteorològiques.

200 persones participaran al novè anellament de polls flamencs que enguany sí que han nascut a la Punta de la Banya, l'únic lloc de tot Catalunya on hi crien. L'activitat està restringida aquelles persones que prèviament hauran rebut una formació específica sobre com actuar durant la jornada que començarà el diumenge a les 6:45 del matí a les salines de la Trinitat, a Sant Carles de la Ràpita.

Aquest any sí que hi haurà anellament de flamencs al delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Aquesta activitat mobilitzarà tècnics dels Parc Natural del Delta de l'Ebre i d'altres parcs naturals de Catalunya, anelladors acreditats, membres de diferents entitats representades als òrgans del Parc, com pescadors, caçadors, pagesos, comunitats de regants, representants d'ajuntaments, ... i voluntaris del Parc.

Amb aquest anellament, el Parc Natural pretén ampliar el seu suport a projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre els flamencs a la Mediterrània occidental, així com conèixer molts aspectes biològics d'aquests ocells i promoure activament la seva conservació. A més de l'anellament en sí, s'aprofita per a prendre mesures de cada exemplar com el bec, del tars, l'ala i l'aliment que tenen al pap. Amb el temps aquestes anelles serviran als científics per a conèixer l'edat i els moviments.