butlletí EbreActiu

CAT | ES


Apimostra, jornada cultural dedicada al cinema rural i a les abelles

Villores, a la comarca dels Ports, organitza el 31 de juliol una jornada amb diferents activitats amb l’apicultura com a eix central

Etiquetes   vida activa, apicultura, turisme rural, villores, comarca els ports

Publicat el19/7/2021

Apimostra, jornada cultural dedicada al cinema rural i a les abelles | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Des de fa uns quants anys, el poble de Villores, a la comarca dels Ports, acull una petita mostra de cinema rural que reuneix a cinèfils, gent sensible amb el món rural, que busca passar una jornada cultural i de convivència. Així, la Mostra de Cinema Rural "Al Nostre Ritme" ha anat organitzant-se al llarg dels estius fins a l’any passat, quan la pandèmia va fer inviable tirar endavant la iniciativa. Enguany, tot i les circumstàncies per motius de la pandèmia, les persones que hi ha darrere de la seua organització van decidir replantejar el projecte i celebrar de nou la mostra donant-li una volta comptant amb l’ajuda de l’equip del projecte de turisme apícola que hi ha a la localitat, Apivillores. D’aquesta manera, i sense perdre l’essència originària de l’esdeveniment, ha nascut "l’ApiMostra", una jornada cultural dedicada al cine i a les abelles, un esdeveniment que fusiona dos projectes engrescadors d’una mateixa localitat. Com no podia ser d’altra manera, la unió fa la força, i així és com s’ha creat la proposta d’enguany!


PROGRAMACIÓ:

10:00h. Ruta – taller d'identificació de plantes mel·líferes pels voltants de Villores. Durada i recorregut aproximats: 1 hora, 1 km. En tornar al poble, taller d'espelmes. Apte per a totes les edats. Per apuntar-se a la ruta, enviar un mail a apivillores@gmail.com o un whatsapp a 633820736.

17:00h - 19:00h. Fireta de productes i taula informativa sobre iniciació en l'apicultura.

19:00h - 20:30h. Xerrada: l'apicultura, important recurs per al territori. Mostra de projectes al voltant de les abelles i els beneficis d'aquestes.

22:00h. Projecció de la pel·lícula HONEYLAND, de Ljubomir Stefanov i Tamara Kotevska.

23:30h. Col·loqui sobre la pel·lícula: L'apicultura a un altre país. La força d'un ofici. La vida d'una gran dona dedicada a l'apicultura artesanal.


Per: Redacció

comparteix-ho