Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


L'antiga línia ferroviària del Carrilet de la Cava es convertirà en Via Verda

El Consell Comarcal del Baix Ebre invertirà 529.417€ en convertir en Via Verda un primer tram de l’antic traçat del Carrilet de la Cava

Etiquetes   turisme, via verda, tortosa, aldea, deltebre

Publicat el5/11/2018

L’antiga línia ferroviària del Carrilet de la Cava es convertirà en Via Verda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Consell Comarcal del Baix Ebre invertirà 529.417 euros en la conversió en Via Verda de l'antic traçat del Carrilet de Tortosa a la Cava (Deltebre). El ple de la Corporació comarcal, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat avui l'acceptació d'un ajut, equivalent al 50 per cent de la inversió, atorgat pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el marc de la convocatòria dels Plans de Foment Territorial del Turisme. Així mateix, el ple ha aprovat també una modificació de crèdits del pressupost de l'exercici de 2018 per fer front a la resta del cost del projecte.

Aquesta inversió permetrà convertir en Via Verda un tram d'una longitud de 7,2 quilòmetres, comprès entre la rotonda de la C-42, prop de l'antiga bòbila d'Anguera, a Tortosa, i el pont de l'autopista AP-7, ja al terme municipal de l'Aldea, amb una afectació de superfície de 55.060 metres quadrats. Aquesta nova via no quedarà aïllada ja que enllaçarà a través de la Via Cicloturística (el tram comprès entre l'antiga bòbila d'Anguera i el Pont Roig a Tortosa), amb el tram del Baix Ebre de la Via Verda de la Val de Zafán.

La línia ferroviària del Carrilet de la Cava, d'ample mètric i també coneguda com lo Carrilet del Delta de l'Ebre, va ser construïda a finals dels anys vint del segle passat i explotada inicialment per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA) i posteriorment per FEVE, que se'n va fer càrrec l'any 1964 fins el tancament, el 1968.

Com a primer pas per crear la Via Verda del Carrilet de la Cava, el 13 de maig de 2017 la institució comarcal va signar un conveni d'arrendament per vint anys amb l'organisme públic Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF), propietari dels terrenys.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha assenyalat que aquesta inversió significarà, a més d'una ampliació notable de la xarxa ciclista, un pas molt important en la consolidació del cicloturisme a la comarca. Zaragoza ha explicat que el següent pas a fer ara serà encarregar la redacció del projecte per procedir a la licitació de les obres.


L’antiga línia ferroviària del Carrilet de la Cava es convertirà en Via Verda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho