Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Amposta programa prop d'una setantena d'activitats els mesos de juliol, agost i setembre

Cinema a la fresca, concerts, teatre, espectacles infantils, rutes turístico-culturals, activitats esportives o activitats gastronòmiques o comercials són algunes de les propostes que es faran a Amposta aquest estiu

Etiquetes   vida activa, turisme, turisme cultural, amposta, montsia, delta ebre, terres ebre

Publicat el16/6/2020

Amposta programa prop d’una setantena d’activitats els mesos de juliol, agost i setembre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El calendari d'activitats arrancarà l'1 de juliol i s'allargarà fins el 30 de setembre


Després de la confirmació de la cancel·lació de les Festes Majors d'Amposta, les Festes Majors del Poble Nou i les Festes dels diferents barris, l'Ajuntament d'Amposta ha presentat avui dimarts 16 de juny la programació alternativa per aquest estiu. Sota l'eslògan ‘Un estiu a la fresca', les regidories de Festes, Cultura, Turisme i Promoció Exterior i Comerç i Mercat Municipal han programat més d'una 70 d'activitats que persegueixen un doble objectiu: "continuar amb el dinamisme cultural i d'oci que des de fa uns quants anys té Amposta amb activitats atractives tant per a les ampostines i ampostins com per als visitants; i donar suport a tota la industria cultural i de l'oci que tenim al territori", en paraules de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, qui també ha recordat que aquest model s'ha implementat per esponjar en el temps les activitats i poder evitar també la concentració de gent.

El calendari d'activitats arrancarà l'1 de juliol i s'allargarà fins el 30 de setembre. A grans trets, s'ha programat cinema a la fresca els dimarts, activitats esportives els dijous i teatre, concerts, espectacles infantils i rutes guiades els divendres, dissabtes i diumenges. S'han programat actes a Amposta, Poble Nou del Delta i Eucaliptus. I a Amposta, les activitats es concentraran en cinc espais: el cinema a la fresca al Soriano-Montagut, les activitats esportives al Miquel Granell i les activitats musicals i teatrals a la plaça de l'Ajuntament, l'Embarcador i el pavelló 1 d'Octubre. "Totes les activitats seran amb seient i aforament controlat en funció de la normativa d'higiene i seguretat marcada en el moment que hi haja l'actuació", ha explicat el regidor de Festes, Ramon Bel, "qui també ha explicat que la majoria d'activitats suposaran un pagament simbòlic d'un, dos o cinc euros, per tal de controlar l'aforament; tot el recaptat es destinarà a fins solidaris". "Amb tot, hi haurà activitats que es porten en promotora que tindran una entrada", afegeix.

Entre les activitats de renom hi destaquen les actuacions de Meritxell Neddermann, l'11 de juliol, i el de Paula Valls, el 14 d'agost, la Soul Machine (el 22 d'agost al Poble Nou) o el Mag Lari en dos passis el 18 de juliol a la Unió Filharmònica. A la programació d'estiu tampoc hi faltaran activitats estables repensades amb els condicionants de la Covid-19, com el Món Filmat (del 2 al 5 de juliol a la plaça de davant Lo Pati), el DeltaChamber (del 29 de juliol al 2 d'agost amb concerts de petit format) o DansaAmposta (el 25 d'agost) amb la participació de Roberto Olivan. "També hem programat concerts amb les orquestres i grups de la ciutat, com els Júnior's, l'Orquestra Cimarrón, els Lazaro's o Pepa's Duet, entre d'altres, i totes les xarangues i rondalles d'Amposta també treballaran els dies 7 i 8 d'agost en el marc del Sopar popular (divendres 7) i l'Esmorzar de festes (dissabte 8 al matí)", afegeix Bel. "El sopar i l'esmorzar són dos activitats pensades perquè la restauració de la ciutat també treballi", afegeix Bel, qui destaca que les veïnes i veïns d'un carrer podran demanar instància per tallar-lo i fer el sopar o l'esmorzar allí i encomanar a una restaurant per emportar, o bé es podrà anar als bars i restaurants que en facin". "Les rondalles aniran voltant pel poble per amenitzar aquests sopars i esmorzars", afegeix.

Pel que fa a les activitats culturals, la regidora de l'àrea, Inés Martí, ha destacat que s'està treballant amb els i les llibreteres de la ciutat per definir quina activitat fer el 23 de juliol, quan el Gremi de Llibreters de Catalunya, ha convocat la celebració de la Diada de Sant Jordi. I l'endemà, el 24 de juliol, tindrà lloc la jornada Taulell al carrer: nit d'escàndol, perquè tots els comerços de la ciutat, des de la tarda i fins la nit, posin una parada fora al carrer amb les seves ofertes. Se substitueix la Nit d'Escàndol habitual, en què el comerç es concentrava a l'avinguda de la Ràpita per evitar les aglomeracions de gent.


Per: Redacció