Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Amposta, primer municipi en rebre la Marca Ecoturisme de l'Agència Catalana de Turisme

El segell l’ha rebut l’Oficina de Turisme per les activitats que realitza enfocades a les pràctiques sostenibles

Etiquetes   turisme, amposta, montsia, delta ebre, terres ebre

Publicat el14/6/2018

Amposta, primer municipi en rebre la Marca Ecoturisme de l’Agència Catalana de Turisme | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Una de les bicicletades populars que organitza l'Oficina de Turisme d'Amposta


L'Ajuntament d'Amposta, a través de l'Oficina de Turisme, s'ha adherit a la nova Marca Ecoturisme de l'Agència Catalana de Turisme. Aquesta marca s'adreça a totes les empreses i entitats que realitzen activitats en el Medi Natural, respectant els principis del Pla de Foment del Turisme de Natura als Espais Naturals Protegits de Catalunya, que estan centrats en la conservació d'aquests espais, aconseguir autèntiques experiències interpretatives, beneficiar les economies locals i minimitzar l'impacte del turisme sobre l'entorn i la cultura local.

L'Oficina de Turisme d'Amposta realitza moltes activitats durant tot l'any al Delta de l'Ebre enfocades en les pràctiques sostenibles, la preservació i el gaudir del medi natural. En aquest sentit, Turisme Amposta organitza cada any bicicletades populars, visites guiades, les festes de la plantada i la sega i les activitats del Dia Mundial del Turisme. Així mateix, fa un ús eficient de l'aigua, l'enllumenat, els sistemes de reg i la climatització. També disposa d'un punt de recollida selectiva de residus a disposició dels visitants. D'altra banda, a la ciutat d'Amposta, l'Ajuntament ha instal·lat un punt de recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics i promou l'ús compartit d'aquests vehicles. Tots aquests aspectes són només alguns dels que s'han valorat a l'hora de certificar la destinació.

L'ecoturisme persegueix principis com minimitzar els impactes negatius en el medi ambient, el respecte i la conscienciació ambiental i cultural, proporcionar experiències positives tant per als visitants com la població local, proporcionar beneficis tant directes com indirectes en la conservació, promoure la participació de la comunitat local i crear sensibilitat ambiental, social i política, sense fer malbé el medi natural en les generacions presents i futures.

L'ajuntament d'Amposta a través del Parc Natural del Delta de l'Ebre es va adherir l'any 2007 a la Carta Europea de Turisme Sostenible i des de llavors s'ha anat realitzant un seguit d'accions de treball com la conservació i gestió dels recursos naturals, la promoció de rutes turístiques i de campanyes informatives de sensibilització ambiental, millora de senyalització, ordenació de les activitats a la platja, formació del sector turístic, etc.

Juntament amb aquesta certificació, Amposta també disposa del Segell de Turisme Esportiu des de l'any 2012, que la certifica com a destinació de referència en l'àmbit de l'esport.profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)