Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Amposta prepara una Festa del Mercat Confinada

Activitats a través de les xarxes socials, programes especials a Amposta Ràdio i el Sopar a les fosques a casa o el Vermut musical al balcó, algunes de les activitats previstes per aquesta primera quinzena de maig

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, amposta, montsià, terres ebre

Publicat el4/5/2020

Amposta prepara una Festa del Mercat Confinada | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La pandèmia de la covid-19 va obligar a l'Ajuntament d'Amposta a susprendre la dotzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que s'havia de celebrar a la capital del Montsià del 12 al 15 de maig. Això, no obstant, no serà impediment perquè Amposta retorni, durant les dues primeres setmanes de maig, a principis de segle XX. I és que la regidoria de Cultura, en col·laboració amb les regidories de Festes, Comerç i Mercat Municipal i Turisme, han preparat un programa d'activitats virtuals que vol apropar aquesta festa a totes les llars de la ciutat. "No podrem viure la Festa al carrer, però tot i així, no volem deixar passar l'oportunitat de rememorar els nostres avantpassats", assenyala l'alcalde, Adam Tomàs, "i hem pensat un programa amb diferents activitats per poder fer a casa, però també per compartir a través de les xarxes socials i Amposta Ràdio, i a la vegada també per dinamitzar la restauració del municipi".

I és que, segons destaca l'alcalde d'Amposta, un dels plats destacats d'aquesta Festa del Mercat Confinada és el Sopar a les Fosques a Casa. "Els bars i restaurants que ho vulguin poden oferir menús especials per emportar per a la nit de divendres 15 i la gent fer el seu Sopar a les Fosques a Casa, abillats amb les vestimentes de principis de segle XX", explica l'alcalde, "i hem posat un incentiu: si ets dels 10 primers en fer la reservar del sopar, t'emportaràs una bossa i un davantal de la Festa i una entrada per al teatre i si ets dels 10 següents, una bossa o un davantal". Tota aquella gent que es faci una foto sopant a les fosques i vestits d'època i ho comparteixi per Instagram o Facebook amb l'etiqueta #soparalesfosques2020 entraran en un sorteig de productes de les Terres de l'Ebre

També s'animarà als restaurants a preparar pacs de vermuts per emportar per fer el Vermut als balcons de casa el dissabte 16 i el diumenge 17. "I tant el divendres la nit, com el dissabte al migdia i el diumenge, s'emetrà, per Amposta Ràdio, música de l'època per amenitzar el sopar i el vermout".

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Inés Martí, explica que les activitats prèvies a les xarxes socials començaran el dia 6 de maig. “A partir de llavors penjarem diferents vídeos amb diferents tallers com un per a fer coquetes de sagí i de panoli, un de jocs tradicionals o un del ball del punxonet. A més, animarem a la gent perquè decori els balcons amb llençols, bànues, estovalles, camises de dormir i altres peces de roba de l'època", assenyala Martí, i "i pengi fotos del resultat a les xarxes socials". "També volem que ens comparteixin fotos de principis de segle XX amb la seva història i que ens comparteixin una recepta de plats o de dolços de primers de segle XX", afegeix. Des del 15 i fins el 17, a través del canal de YouTube de l'Ajuntament s'emetran diferents espectacles, des del toc d'inici de la Festa divendres 15 a les 19 h. fins a Lo Passeig i el Piromusical.


Per: Redacció