suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Amposta engega una campanya per fomentar els valors de l'esport

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Amposta inicia la campanya ‘L’esport, on els valors guanyen’ per treballar els valors com la igualitat, el respecte o el treball en equip a través de col·legis i clubs esportius

Etiquetes   esports, amposta, montsia

Publicat el11/6/2018


L'esport, on els valors guanyen'. Aquest és l'eslògan de la nova campanya que ha engegat la regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Amposta amb l'objectiu de fomentar els valors com l'esforç i la superació, el treball en equip o la humilitat a través de la pràctica esportiva entre els xiquets i xiquetes i joves de la ciutat. «No tenim problemes amb la pràctica de l'esport a la nostra ciutat, però cal recordar als pares, entrenadors i xiquets i adolescents per què és important practicar esport», assenyala l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot recordant que Amposta és referent en l'àmbit esportiu a nivell de Terres de l'Ebre i també de país, «per les instal·lacions esportives de les quals disposa i per les activitats que s'hi realitzen». «Quan vam accedir a govern teníem el compromís de millorar i ampliar aquestes instal·lacions; créixer en activitat esportiva i millorar la relació -i també el suport econòmic- amb entitats i clubs esportius», apunta Tomàs, «també ens vam comprometre a anar un pas més enllà i treballar amb els valors». «Volem una ciutat esportiva i la volem també pel que aporta l'esport a la nostra societat: no només per la competitivitat, sinó també per valors com el respecte o el treball en equip», clou Tomàs.

En aquest mateix sentit, el regidor d'Esports, Marc Fornós, assenyala que «l'esport, en la seva plena activitat, ha d'anar lligat també amb l'educació en valors». «La pràctica esportiva no s'entén sense els valors, però molts cops acabem deixant aquesta important tasca a les mans dels clubs i entrenadors; com a administració local entenem que hem de donar ple suport a les entitats i col·legis en aquest sentit, i per això hem dissenyat aquesta campanya, facilitant als clubs, famílies i esportistes més eines».

La campanya ‘L'esport, on els valors guanyen' inclourà el treball amb deu esports concrets: coneixement propi i empatia; esforç i superació; respecte i bona comunicació; cooperació i treball en equip; amistat; igualtat; gestió i control de les emocions; motivació i perseverança; humilitat, i diversió. «Farem intervencions als clubs esportius, a les escoles i a les famílies», explica Fornós. Quant a les escoles, per exemple, assenyala que a partir del novembre s'anirà es faran xerrades i activitats amb els alumnes de tercer de primària de tots els col·legis de la ciutat. «Des de l'àrea d'Esports, un dels seus tècnics farà tres sessions teòriques i dues de pràctiques a cada escola per treballar tots aquests valors», assenyala. Quant als clubs, es programaran clínics amb tots els entrenadors sobre el projecte; es faran reunions amb els grups per a realitzar aquest treball de forma més específica i també se'ls facilitarà ajut a pista. I per a les famílies, es dissenyarà un decàleg per poder entregar als pares a totes els escoles i/o clubs. «Aquest decàleg portarà una norma per a cada valor», afegeix el regidor.


Primeres activitats

Malgrat que les sessions a les escoles ja s'han plantejat per al proper curs escolar, una de les primeres activitats de la campanya ‘L'esport, on els valors guanyen' serà aquest dissabte 16 de juny amb la Diada a l'Esport al Carrer. «Repartirem una motxilla a cada xiquet que participi amb l'eslògan de la campanya i això ens servirà per donar-li tret de sortida». D'altra banda, i coincidint amb el Triatló d'Amposta (el 30 de juny i 1 de juliol), «farem un triatló infantil dissabte al matí on també es visualitzarà aquesta campanya», explica el regidor d'Esports.


Amposta engega una campanya per fomentar els valors de l’esport | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho