Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Amposta acull aquest dissabte la tercera regata puntuable per al Campionat de Catalunya i d'Espanya de motos aquàtiques

La cursa tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d’Amposta, a pocs metres de l’emblemàtic pont penjat de la vila i es desenvoluparà en un circuit abalisat situat entre el Pont Penjat i el pont de la carretera nacional

Etiquetes   activitats outdoor, motonautica, riu ebre, amposta, delta ebre, terres ebre

Publicat el11/7/2023

Amposta acull aquest dissabte la tercera regata puntuable per al Campionat de Catalunya i d’Espanya de motos aquàtiques | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El proper dissabte, dia 15 de juliol es disputarà a Amposta (Montsià) la tercera regata puntuable per al Campionat de Catalunya i d'Espanya de motos aquàtiques. La regata d'Amposta és la tercera puntuable per al Campionat de Catalunya de les classes Esquí GP1, Esquí GP3 i Esquí F4, totes elles de conducció dempeus, però és la primera puntuable per a la classe Runabout, on participen motos de conducció assegut. També serà la tercera regata puntuable per al Campionat d'Espanya de les classes GP3 i GP3 Júnior, que es disputaran en mànegues separades a les del campionat català.

La regata compta amb l'organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l'Ajuntament d'Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, Jets X i la federació espanyola.

La cursa tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d'Amposta, a pocs metres de l'emblemàtic pont penjat de la vila i es desenvoluparà en un circuit abalisat situat entre el Pont Penjat i el pont de la carretera nacional.

Aquesta serà la tercera cursa del campionat català, després de les disputades, al Canal Olímpic de Catalunya i a Port Ginesta, estant previstes encara regates a Riba-roja d'Ebre, a l'Ampolla i al Club Nàutic el Balís.

Pel que fa a les regates de Campionat d'Espanya disputades fins ara, han estat a Oropesa (Castelló) i a Benalmádena (Màlaga).

És aviat encara per assenyalar els favorits, però a la classe Esquí GP1 el veterà pilot Àlex Velasco té un petit avantatja sobre Albert Roca, però no es descarta la presència del excampió del Món, Nacho Armillas, que pot fer bon paper.

A la classe GP3 encapçala la classificació general provisional Joan Sevil, que no participarà a aquesta cursa per compromisos familiars, de manera que Salvador Canet i Roger Pujol son els màxims candidats a guanyar a Amposta i liderar la classificació general després d'aquesta regata. Jordi Miquel Cos ocupa la primera posició a la classificació provisional de la categoria Esquí F4, reservada a pilots sense palmarès, i és el màxim candidat al títol, tota vegada que porta vàries temporades finalitzant en llocs de pòdium.

Per la seva banda, els andalusos Ciro Pereyra i Sandro Aguilera lideren la classificació general estatal a la categoria GP3 i GP3 júnior, respectivament. A destacar que tres germans Aguilera participen al campionat: Sandro, Diego i Kiko, un fet poc comú a la motonàutica internacional. Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues d'onze minuts més una volta per a cadascuna de les categories, excepte les de la categoria Júnior, que tindran una durada de 9 minuts més una volta. El lliurament de premis està previst a les sis de la tarda.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho