butlletí EbreActiu

CAT | ES


L'Ampolla s'adhereix a Viles Florides

L’Ampolla es converteix en el tercer municipi de la comarca del Baix Ebre en sumar-se a Viles Florides, després d’El Perelló i l’Aldea

Etiquetes   turisme, baix ebre, lampolla

Publicat el15/11/2022

L’Ampolla s’adhereix a Viles Florides | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ampolla s'ha adherit al moviment Viles Florides promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment, ja són 159 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part de Viles Florides. L'Ampolla es converteix en el tercer municipi de la comarca del Baix Ebre en sumar-se a Viles Florides, després d'El Perelló i l'Aldea.

L'adhesió de l'Ampolla al moviment de Viles Florides s'explica, segons fonts municipals, per la seva motivació de fer un poble més agradable i acollidor que convidi al passeig i al descans tant dels habitants com dels visitants. Segons Meritxell Faiges, regidora de Turisme de l'Ajuntament de l'Ampolla, “a l'Ampolla sempre hem vetllat per oferir tant a la ciutadania com als visitants espais plàcids per al passeig, per descobrir la natura i per gaudir de l'entorn tan privilegiat que tenim. Formar part del moviment Viles Florides ens referma en la voluntat d'aconseguir un municipi on les sinergies entre natura, turisme i sostenibilitat siguin cada cop més fortes”.


Viles Florides

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha tancat l'edició 2022 amb 158 municipis lluint el segell de vila florida i treballant amb la mateixa filosofia i objectius dels seus inicis: reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu dels parcs i jardins.

Viles Florides és un moviment obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement del moviment és en l'àmbit de l'administració pública local i les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

De forma anual Viles Florides entrega les Flors d'Honor, el distintiu que certifica els municipis participants com a viles florides. La Flor d'Honor –n'hi ha d'una a cinc– s'entreguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho