Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


L'Ampolla obté el distintiu de Barris i Viles Marineres

Amb l’Ampolla ja són quatre els municipis ebrencs que gaudeixen d’aquesta marca turítisca especialitzada: l’Ametlla de Mar, les Cases d’Alcanar i Sant Carles de la Ràpita

Etiquetes   turisme, viles marineres, l&rsquo, ampolla, delta ebre, terres ebre

Publicat el20/11/2020

L’Ampolla obté el distintiu de Barris i Viles Marineres | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'Ampolla obté el distintiu de Barris i Viles Marineres


El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, han presentat els sis municipis que aquest any han rebut els distintius Barris i Viles Marineres, Pobles amb encant i Ciutats i Viles amb Caràcter, marques turístiques especialitzades promogudes des del Departament d'Empresa i Coneixement.

L'acte s'ha retransmès en directe pel canal de YouTube de Turisme des de l'Ajuntament de Cambrils i ha comptat amb la intervenció dels alcaldes/ses dels municipis certificats: l'Ampolla, l'Estartit, Cambrils, Tarragona, nous Barris i Viles Marineres; Arties, com a Poble amb Encant; i Caldes de Malavella, com a Ciutat amb Caràcter.

Aquestes distincions reconeixem la tasca dels municipis en favor d'un turisme de qualitat, diversificat i desestacionalitzat, en línia amb el que marquen els dos instruments amb què el Govern vol posar en valor el sector turístic català: el Pla estratègic de turisme de Catalunya i el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022. Amb aquests plans, l'objectiu és promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles; crear sinergies entre municipis; i protegir la conciliació i l'equilibri entre els residents i els visitants/turistes.


L'Ampolla

La vila destaca per la seva tradició gastronòmica marinera i el seu entorn pròxim al Delta de l'Ebre que ofereix una gran diversitat d'activitats a l'aire lliure. Com a poble mariner, un dels llocs més emblemàtics de la localitat és el port pesquer on, a més d'activitats nàutiques, els visitants, un cop han arribat les barques a port, poden gaudir de la subhasta de peix. Reconeguda per la seva gastronomia de caràcter mariner i deltaic, a l'Ampolla existeix una gran quantitat de restaurants, la majoria dels quals de caire familiar, on gaudir de cuina tradicional casolana amb el peix, el marisc i l'arròs com a protagonistes indiscutibles. La nova vila marinera presenta també un litoral de variada configuració on es poden trobar des d'extenses i petites platges de sorra o grava fins a singulars cales de roca. Aquesta diversificació de paisatges dona com a resultat una gran varietat de vegetació i fauna la qual se remarca en la Bassa de les Olles, una petita llacuna que forma part del Parc Natural del Delta de l'Ebre. D'entre les experiències més populars, destaquen, per exemple, les visites en vaixell als vivers d'ostres i musclos amb degustació inclosa.

Barris i Viles Marineres s'adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Cambrils, l'Ampolla, l'Estartit i el barri del Serrallo de Tarragona se sumen a l'Ametlla de Mar, Arenys de Mar, Begur, les Cases d'Alcanar, l'Escala, Llançà, Palamós, Sant Carles de la Ràpita, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho