Venda online productes de la Terra

CAT | ES


L'Ampolla es converteix en l' epicentre del cicloturisme gravel, amb gairebé 600 ciclistes, en una nova edició de La Garba

La Garba es consolida així, com un esdeveniment gravel de referència a nivell nacional

Etiquetes   activitats outdoor, bicicleta, lampolla, delta ebre

Publicat el8/4/2023

L’Ampolla es converteix en l’ epicentre del cicloturisme gravel, amb gairebé 600 ciclistes, en una nova edició de La Garba | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El passat dissabte dia 1 d'abril, es va celebrar la IIIª Edició de La Garba a l'Ampolla. En aquesta edició es va arribar a un nou record de participació, assolint el límit establert de gairebé 600 participants a tres setmanes de l'esdeveniment.

La Garba es consolida així, com un esdeveniment gravel de referència a nivell nacional. En aquesta tercera edició van venir ciclistes de diferents indrets tant a nivell nacional com internacional. Concretament, un 23% procedien d'altres comunitats autònomes d'Espanya, com la Comunitat Valenciana, Aragó, Madrid, Navarra o el País Basc. Un 5% de participants van venir de diferents parts d'Europa: sent França, Alemanya i Lituània els principals països de procedència. El 72% restant, es divideix en les quatre províncies catalanes: Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, aportant un 26%, 32%, 8% i 6% de participació respectivament.

Es van proposar tres rutes amb diferents distàncies (84km, 116km i 224km). Les dues rutes curtes, van ser circuits plans i rodadors que permetien descobrir la veritable essència del Delta de l'Ebre, pedalejant entre llacunes, arrossars i per la vora del riu Ebre. Pel que fa la distància llarga, va ser un recorregut més exigent, passant per alguns camins de la Serra de Cardó, rodejant el Parc Natural dels Ports per acabar pedalejant també entre els arrossars del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

La valoració tant dels participants com implicats és molt positiva, i així ho confirmen les enquestes realitzades als ciclistes, que donen una valoració general molt bona de la prova. De fet, fins a un 93% dels enquestats han confirmat que l'any que ve repetiran l'experiència!

Des de l'Ajuntament i l'organització ja s'està treballant per la propera edició, seguint amb l'objectiu principal de: donar a conèixer les Terres de l'Ebre des de la vessant esportiva, sempre respectant l'entorn natural i fomentant un impacte econòmic positiu pel territori.


L’Ampolla es converteix en l’ epicentre del cicloturisme gravel, amb gairebé 600 ciclistes, en una nova edició de La Garba | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

Foto: Cedides

comparteix-ho