Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'Ametlla de Mar comença a posar a punt les platges caleres

La regidoria de Medi Ambient ha començat els treballs per tenir en òptimes condicions les platges principals de la població, de cara a la Setmana Santa

Etiquetes   entorn, turisme, platges, ametlla de mar, baix ebre, terres ebre

Publicat el1/3/2021

L’Ametlla de Mar comença a posar a punt les platges caleres | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'objectiu és deixar-les en bon estat, després dels desperfectes que va ocasionar el temporal Filomena


La passada setmana van començar els treballs de neteja de les platges més importants de l'Ametlla de Mar. La proximitat d'un període tradicionalment turístic com la Setmana Santa, porta implícit l'inici de l'arranjament de platges i també del GR-92 al seu pas per la costa calera. Els treballs de neteja prioritzaran les platges principals i més concorregudes, com la Cala Pepo, l'Alguer, Pixavaques, Cala Bon Capó, Cala de la Llenya o Sant Jordi.

L'objectiu és deixar-les en bon estat, després dels desperfectes que va ocasionar el temporal Filomena i davant l'afluència de visitants habitual per Setmana Santa. En totes elles, es realitzarà una llaurada, retirant les restes de posidònia acumulada i també es condicionaran els serveis, les dutxes i el mobiliari urbà per deixar-les totalment practicables.

De fet, n'hi ha algunes que van quedar realment afectades pel recent temporal, com és la platja de l'Alguer, que va tornar a patir desperfectes a causa del trencament de l'espigó. Cal recordar que la Direcció General de Costes i el Mar del govern espanyol fa poc que va reconstruir aquest espigó, molt danyat pel temporal Glòria de l'any passat, però la seva reconstrucció s'ha demostrat insuficient i el temporal també es va emportar una part important de la sorra de la platja. L'Ajuntament ja ha posat els fets en coneixement del Ministeri sol·licitant de nou una actuació d'urgència.


Es realitzen actuacions de millora a les Fortificacions

Amb la voluntat de conservar el patrimoni històric i cultural del municipi, també s'han realitzat treballs de neteja de l'entorn de les Fortificacions, bateria de costa ubicada al litoral sud del municipi per part de la Generalitat de Catalunya i la II República Espanyola durant la Guerra Civil.

Després de les Fortificacions, el següent indret on s'actuarà serà l'entorn del castell de Sant Jordi, fortalesa de defensa construïda a la primera meitat del segle XVIII a un dels caps de la costa nord del municipi, edificat a sobre de la torre de guaita construïda el segle XII, i reconstruïda com a fortalesa més endavant, el 1201, pels templers de l'Orde de Sant Jordi d'Alfama.


L’Ametlla de Mar comença a posar a punt les platges caleres | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La pròxima actuació serà al Castell de Sant Jordi d'Alfama


Font: La Cala RTV

Fotos: EbreActiu