Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Alumnes del Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya han visitat el Parc Natural dels Ports

Els alumnes d’aquest màster especialitzat en la gestió sostenible dels espais de muntanya han conegut les singularitats, potencialitats i problemàtiques dels Ports i el seu entorn. Durant quatre jornades, el Parc Natural ha participat en conferències i visites tècniques

Etiquetes   entorn, parc natural ports, terres ebre

Publicat el17/5/2021

Alumnes del Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya han visitat el Parc Natural dels Ports | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La passada setmana, de dilluns a dijous, un grup d’alumnes van completatrun programa de xerrades, sortides a camp, i una sessió final de treball en grup. Personal tècnic del Parc va impartir algunes de les xerrades i va fer l’acompanyament de les visites a camp.

Les quatre jornades es van organitzat en blocs temàtics i es van desenvolupar en diferents equipaments i zones del Parc. En primer lloc, es van presentar les singularitats del Parc Natural dels Ports i de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, a càrrec de personal del Parc i del COPATE. A continuació, es van aprofitar dues visites de camp per tractar la gestió dels hàbitats forestals i les possibilitats del turisme sostenible per al desenvolupament local. També, es van abordar algunes de les problemàtiques i reptes de gestió actuals al territori.

El grup va destil·lar la informació rebuda en una sessió final de treball en equip amb l’objectiu d’identificar els temes clau i elaborar una anàlisi DAFO.

Amb tot, els alumnes han pogut fer una aproximació pràctica i integral a un territori de muntanya mitjana com és el Parc Natural dels Ports.


Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya

Aquesta especialització forma persones expertes en gestió sostenible d’espais de muntanya mediterrània. Combina el coneixement dels aspectes mediambientals i socioeconòmics característics de la muntanya amb els de gestió i ordenació d’aquestes àrees.

Es tracta d’un màster interuniversitari semipresencial, innovador en aquesta àrea de coneixement a Catalunya. Aprofita la diversitat de l’entorn i la llarga tradició acadèmica i de recerca en aquest camp que tenen les cinc universitats catalanes que l’ofereixen: Universitat de Lleida (coordinadora), Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Barcelona i Universitat Rovira i Virgili.


Per: Redacció

Foto: PN dels Ports