Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Alta participació a la 8a Cursa de les Roques d'Orta, per un recorregut dur i espectacular

200 participants van córrer la 8a Cursa de Les Roques, que van guanyar Pere Aurell i Ragna Debats. Amb un recorregut dur i espectacular pel Parc Natural dels Ports, que passava per Roques de Benet que donen nom a la cursa per muntanya d’Horta de Sant Joan. Aquesta cursa va ser la darrera prova del 9è Circuit de curses per muntanya de les Terres de l’Ebre que han guanyat Mustapha Bassiyd i Marta Paulino.

Etiquetes   curses muntanya, circuitebre, horta sant joan, terra alta, terres ebre

Publicat el22/11/2016

El calendari de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre del 2016 va acabar el passat 20 de novembre amb 8a edició de la Cursa de les Roques d'Orta, que va ser la darrera cursa Circuit ebrenc, organitzada per l'Associació Esportiva Cara Nord.

El massís dels Ports van acollir aquesta cursa dura amb un recorregut espectacular. Les tres modalitats de la cursa: absoluta, júnior i cadet, van disputar-se en un recorregut en línia, per la qual cosa els participants van ser traslladats als punts de sortida a La Franqueta, al coll de la Terra i a els Reguers respectivament, amb la línia d'arribada comuna a la plaça Catalunya d'Horta de Sant Joan. Els participants de la cursa absoluta tenien per davant 25 Km i 1.900 metres de desnivell positiu, la júnior tenia 15 Km i 1.070 metres de desnivell positiu; i la cadet amb 9 Km i 600md+.

Alta participació a la 8a Cursa de les Roques d’Orta, per un recorregut dur i espectacular | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la 8a Cursa de les Roques baixant de Roques Benet


A les 9.30 del matí es donava la sortida, des de l'àrea recreativa de la Franqueta, als 200 participants de la cursa absoluta que van passar per llocs molt coneguts de la zona com la punta de Cucons, la cova Benaixa, el coll de Botana, la corralissa de Franxo, el coll de Membrado, la moleta Salvatge i les Roques Benet (1.015 m), que donen nom a la cursa. Després de pujar i baixar de les Roques Benet se seguia, de baixada, per la pista de les Eres fins al coll de la Terra, punt on a les 11 del matí es va donar la sortida a la cursa júnior. Des d'aquí tots dos recorreguts coincidien passant pel riu de Piqué, el barranc del riu Canaletes, el mas de Fandos, tot seguit s'emprenia la pujada forta de tots dos recorreguts amb 2,5 km i 450 metres de desnivell fins a la mola dels Atans (1.050 m.). Des d'allí s'iniciava el tram cronometrat de baixada fins al riu Canaletes; els més ràpids en “fer lo cabra”, tal com diuen des de l'organització, van ser Pere Aurell i Ragna Debats que van baixar els 3,5 Km i 700 metres de desnivell negatiu amb 0:13:48 i 0:17:16 respectivament.

Després del tram cronometrat es passava pel Montsagre d'Horta, fins al pujador de Valero, baixant fins a la corralissa del mas d'Andill fins als Reguers, punt on la cursa júnior i la cursa absoluta passaven per on, a les 11.30, havia arrencat la cursa cadet. Havent creuat el riu Canaletes per un sender força tècnic es passava per sota la carretera per una zona plana per a descansar abans d'arribar a les Voltes i la Serra per entrar al poble per la plaça de l'Església i acabant a la plaça de Catalunya.

Alta participació a la 8a Cursa de les Roques d’Orta, per un recorregut dur i espectacular | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Ragna Debats guanyadora la 8a Cursa de les Roques


Domini d'Aurell i Debats

El primer en creuar l'arc d'arribada va ser Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa) amb un temps de 2:37:45 que va liderar la cursa en tot moment, en segon lloc va entrar Aleix Toda (Borges Trail) amb 2:45:55 seguit de Pol Vilà (Evasion Running Reus) amb un crono de 2:47:03. En dones el domini de Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) encara va ser més clar amb un temps final de 3:01:24; a 48 minuts de la primera entraven gairebé juntes Paula Espinach (Centre Excursionista de Xerta) amb 3:49:52 i Eva Cristina Llobat (Club BTT Montbike Amposta) amb un temps de 3:49:53.

Alta participació a la 8a Cursa de les Roques d’Orta, per un recorregut dur i espectacular | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Pere Aurell guanyador de la 8a Cursa de les Roques


Amb aquesta Cursa de les Roques finalitza el 9è Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre que ha comptat amb 22 curses, una d'elles no puntuable, que han portat als corredors a Campredó, Benifallet, Bítem, Miravet, Sant Carles de la Ràpita, Xerta, La Pobla de Massaluca, Alfara de Carles, La Sénia, Els Reguers, Tortosa, Amposta, Pinell de Brai, Tivenys, Mas de Barberans, Roquetes, Falset, Alcanar, Tivissa, Ulldecona, Móra d'Ebre i Horta de Sant Joan. Després d'aquestes curses el guanyador absolut masculí ha estat Mustapha Bassiyd (UEC Tortosa) i la guanyadora absoluta femenina ha estat Marta Paulino (Club BTT Montbike Amposta).


Festa final del Circuit a Alcanar

Aquest divendres, 25 de novembre a les 20.30 el pavelló poliesportiu d'Alcanar acollirà la festa final del Circuit amb el lliurament dels premis als tres primers classificats de totes les categories, així com als que han estat capaços de finalitzar totes les 21 curses puntuables del 2016, es farà la presentació oficial del calendari del 10è Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre i a més, com ja és tradició, es faran mencions especials a aquells que han col·laborat d'una manera o altra amb les curses per muntanya ebrenques.

Alta participació a la 8a Cursa de les Roques d’Orta, per un recorregut dur i espectacular | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...cartell de la festa final del 9à Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre


Enllaços relacionats: