Festes de Sant Joan i Sant Pere. Hospitalet de l’Infant del 21 al 30 de juny

CAT | ES


A l'Alt Maestrat també es menja dolç

Coques, pastissos o torrons són alguns exemples de postres i dolços que es poden consumir en una comarca on el dolç és una part fonamental de l’oferta gastronòmica

Etiquetes   de la terra, producte proximitat, producte local, alt maestrat, human land, gastronomia, turisme gastronomic

Publicat el22/10/2023

A l’Alt Maestrat també es menja dolç | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'extensa gamma de productes que es produeixen i s'ofereixen al territori Human Land també comprén dolços típics on la matèria prima és autòctona. La recol·lecció de fruits secs, com ametlles i avellanes, permet elaborar dolços típics que donen la volta al món des de la mateixa terra de l'Alt Maestrat. Coques, pastissos o torrons són alguns exemples de postres i dolços que es poden consumir en una comarca on el dolç és una part fonamental de l'oferta gastronòmica.

Els torrons elaborats artesanalment, tal i com la tradició diu que s'ha de fer, encara es poden tastar a Catí. Un producte per excel·lència que cada hivern arriba a les cases de veïns i veïnes del territori Human Land, però també a les dels centenars de visitants que any rere any arriben a l'Alt Maestrat. Torró blanc, dur, de rovell torrat o de massapà; i de diferents sabors com xocolata, coco, taronja o anous. Una àmplia varietat que es treballa des de l'artesania i el treball minuciós i detallat, per fabricar productes moderns que fan la volta a Espanya.

En aquest context és on l'agricultura i el conreu de les terres locals agafa més importància. L'ametlla és molt important per al torró. Tant com ho és l'avellana per fer dolços com mousse o bescuits, on es barreja amb la xocolata. Una de les característiques més cotitzades de l'avellana és la suau textura i el potent i dolç sabor que marca cada recepta on s'utilitza. També en rebosteria es pot fer ús d'aquesta fruita seca, en coques, pastissos i torrons ja típics.

De la terra al plat. Però també pot haver-hi influència d'animals: les abelles. La dolçor de la mel és fonamental per a molts dolços de l'Alt Maestrat, principalment en els torrons. En tot cas, no hi ha dolçor sense xocolata. A Albocàsser, aquesta màxima es va convertir en realitat amb l'obertura de 'Xocolates Artesans', on pastissos i dolços es posen a la venda amb productes vinguts des de països d'Amèrica del Sud o Àfrica.


A l’Alt Maestrat també es menja dolç | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

A l’Alt Maestrat també es menja dolç | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

Fotos: Cedides

comparteix-ho