suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


L'Alt Maestrat, paradís ciclista

Un dels traçats més singulars del territori és la Gran Travessia de l’Alt Maestrat, un circuit circular de 100 km que uneix els municipis d’Albocàsser, Benassal, Catí i Culla

Etiquetes   turisme, cicloturisme, human land, alt maestrat, albocasser, culla, cati, benassal

Publicat el1/8/2023

L’Alt Maestrat, paradís ciclista | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Camins, pistes, carreteres i quatre pobles pels quals submergir-te mentre pedales. L'Alt Maestrat està compost per centenars de senderes pels quals els amants de la bicicleta poden gaudir a diferents nivells d'exigència física. Albocàsser, Benassal, Catí i Culla tenen en els seus termes municipals paratges muntanyencs que creuen monuments naturals de somni, ja sigui el Rivet de Benassal, la Carrasca de Culla, la pujada a l'Avellà de Catí o el prat de l'històric ermitori de Sant Pau a Albocàsser. El territori 'Human Land' és una llar per als i les ciclistes. Un lloc que acull, any rere any, multitud de carreres professionals amb centenars de participants i que, a més, permet a l'aficionat gaudir de la naturalesa mentre es realitza esport.

Un dels traçats més singulars del territori 'Human Land' és la Gran Travessia de l'Alt Maestrat. És un circuit circular de 100 km que uneix els municipis d'Albocàsser, Benassal, Catí i Culla, els que formen part de l'Associació Intermunicipal Alt Maestrat, mitjançant diferents trams de senderes i camins alternant també valls, barrancs i muntanyes. L'itinerari ofereix vistes a zones de gran valori ecològic que donen recer a boscos de roures i carrasques i una extensa varietat de flora i fauna. La senyalització d'aquesta ruta està aprovada pel IMBA (International Mountain Bike Association), i s'enllaça amb la ruta MTB Maestrat Gran Tour. Aquesta ruta està integrada dins del Pla de Dinamització Turística i Governança Turística 2022, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana.

Per a ser un paradís ciclista, cal tenir en compte tots els tipus de ciclista. Per això, a l'Alt Maestrat pots pedalar tant per carretera com per muntanya en modalitat BTT. És el cas del XC Alt Maestrat, campionat en el qual es parteix de Catí i creua més de 40 km entre boscos de l'Alt Maestrat. El riu Montlleó, el riu Molinell al pas per Culla, el paratge natural El Rivet a Benassal o el Tossal de la Nevera a Catí són alguns dels punts que travessa aquesta prova.

D'altra banda, a Benassal es pot realitzar el trajecte de la Marxa BTT Aigua de Benassal, amb vista úniques a la Font d'En Segures que inclou la pujada cap a l'alt de Culla. Alternant planícies, muntanyes, barrancs o valls, el paisatge pur i natural d'Human Land també es pot gaudir amb rutes internes per a arribar a punts com la Font de la Tosca a Albocàsser. En el cas de Culla, des d'aquí s'inicia la Ruta dels Templers que viatja cap a la Serra d'Irta en la costa mediterrània.

Totes les rutes ciclistes disponibles estan disponibles en el perfil de Wikiloc d'Alt Maestrat Human Land, on usuaris i usuàries també han aportat els seus coneixements per a convertir aquesta comarca en un dels llocs més emblemàtics per a gaudir tant del ciclisme com de la puresa de la naturalesa.


L’Alt Maestrat, paradís ciclista | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho