Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


L'Alt Maestrat gaudeix de l'astroturisme

L’observatori turístic Astromaestrat, a Culla, amb una contaminació lumínica quasi inexistent i permet veure incomptables estels, satèl·lits, planetes i una gran varietat de cossos astronòmics

Etiquetes   turisme, astronomia, culla, alt maestrat, human land

Publicat el25/7/2023

L’Alt Maestrat gaudeix de l’astroturisme | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Des de l'any 2017, a l'Alt Maestrat està en funcionament l'Astromaestrat, un observatori turístic situat a Culla que ofereix observacions astronòmiques amb finalitats turístiques. Aquest, gràcies a la baixa contaminació lumínica de la zona on està situat, permet a veïns, veïnes i visitants accedir a una visió astronòmica immensa.

L'observatori està situat a 1,4 km de la localitat de Culla, dins del terme municipal de la població, al paratge de Sant Cristòfol. Aquest comparteix localització amb un dels miradors més bonics de la comarca que no deixa indiferent a ningú. El fet d'estar situat a 1000 m d'altitud, fa que la contaminació lumínica sigui quasi inexistent, i permet veure incomptables estels, satèl·lits, planetes, i una gran varietat de cossos astronòmics.

A través de la pàgina web de l'observatori es pot accedir a les diferents tarifes establertes per a poder fer ús d'ell i per a poder gaudir d'una sessió privada amb experts astrònoms. Les tarifes per a les sessions turístiques giren entre els 3 i els 12 €, i per a les sessions privades van des dels 120 € fins als 1.000 €, segons el temps que es vulgui gaudir de l'estança en l'observatori.

Per a contractar una sessió privada, cal seguir els següents passos. Primer, s'ha d'enviar un correu a reservas@astromaestrat.es, en el qual s'han d'indicar les preferències de la visita a l'observatori (observació de nit amb lluna, observació de nit de cel profund, visibilitat de planetes, etc.), després d'això, els experts assessoraran respecte a la durada de la sessió basant-se en el nombre de participants. Seguidament, cal formalitzar la reserva seguint el següent enllaç i emplenant tots els camps del formulari; en aquest pas també caldrà fer el pagament. Finalment, el tècnic assignat a la sessió es posarà en contacte amb els demandants per tal d'aclarir els possibles dubtes que puguin sorgir.

Així doncs, l'observatori Astromaestrat ofereix una dinàmica de turisme diferent en la qual fica al centre de l'atracció l'astronomia, anomenant, així, aquest tipus de turisme 'astroturisme'. La possibilitat de gaudir d'aquest, ajuda a incrementar les visites a la comarca, concretament a la població de Culla, on està situat l'observatori, i porta als experts en astronomia i als que volen fer ús d'aquesta activitat a descobrir i conèixer tots i cadascun dels racons del municipi i de la comarca. 

L'Astromaestrat presenta una oferta diferent, única i especial, en la que es pot aprendre, gaudir, i observar el cel que ens envolta des d'un lloc allunyat de la contaminació lumínica, que permet veure tot allò que es fa més difícil observar en el dia a dia, i et permet gaudir d'una nit especial i màgica.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho