Tuna Tour. Possiblement, una de les millors aventures de la teva vida

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/9/2022#) AND (caducitat>=#8/9/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Alliberen trenta quilos d’angules al riu Ebre procedents d’un decomís a l’aeroport de Madrid

Part dels 260.000 exemplars interceptats en l’operatiu han passat cinc mesos a les piscifactories de l’IRTA

Etiquetes   natura, angula, riu ebre, delta ebre, irta

Publicat el16/6/2021

Alliberen trenta quilos d’angules al riu Ebre procedents d’un decomís a l’aeroport de Madrid | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha reintroduït trenta quilos d’angules al riu Ebre. Els exemplars van ser decomissats en un operatiu contra el tràfic il·legal a l’aeroport de Madrid el novembre passat. Durant cinc mesos, els animals han estat al centre d’IRTA a Sant Carles de la Ràpita i a la piscifactoria de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Montes, Forestal i de Medi Natural de Madrid (ETSI). Ara, s’han alliberat fins a 260.000 exemplars d’aquesta espècie, tant al riu Ebre com al riu Oiartzun (Guipúscoa). La població d’aquesta espècie en perill d’extinció ha baixat de forma crítica en els darrers anys a causa de la contaminació, la sobrepesca, el furtivisme i els paràsits.

Actualment, l’angula té un preu al mercat del sud-est asiàtic que pot arribar fins als 7.500 euros per quilo, un fet que la fa molt atractiva per al tràfic il·legal. Això se suma a la dificultat que tenen aquests animals per reproduir-se, ja que el seu cicle reproductiu és molt complex. Fa un any, ja es van alliberar vint quilos d’angules a la zona del Delta.


Per: ACN

Foto: IRTA