Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


S'alliberen dos trencalossos adults a la Tinença de Benifassà

Els exemplars, que s’han alliberat a la reserva de fauna del Mas del Peraire, a Fredes, provenen del Pirineu aragonés

Etiquetes   natura, fauna, fredes, tinença benifassa

Publicat el19/11/2018

S’alliberen dos trencalossos adults a la Tinença de Benifassà | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Moment de l'alliberament. Foto: GVA Agroambient


El passat divendres 16 de novembre es van alliberar al parc natural de la Tinença de Benifassà els primers trencalossos adults vinguts del Pirineu Aragonès, un treball previst dins de les actuacions emmarcades en el projecte de reintroducció de l'espècie al Maestrat.

L'alliberament es va fer a la reserva de fauna del Mas del Peraire (Fredes), finca gestionada per la Fundació Fundem, i que ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana, Fran Quesada, a més dels alcaldes de Vallibona, Rosell i la Pobla de Benifassà i els tècnics del governs valencià, aragonés i català.

També han participat la Vulture Conservation Found i diversos especialistes en la conservació de l'espècie vinguts de diferents punts de l'estat espanyol.

Esta tècnica, no emprada fins ara amb esta emblemàtica au, complementa l'alliberament de polls que ja va tindre lloc al maig i que té com a objectiu accelerar el procés de reconolització d'esta zona, dins de l'estratègia, "La Comunitat Valenciana, de la perifèria al centre de la conservació".

L'aplicació d'aquesta metodologia s'ha dut a terme després d'aconseguir un ampli consens i coordinació entre totes les parts participants del projecte. A partir d'ara s'avaluarà la seua eficàcia per tal de seguir amb el seu desenvolupament.

Tal i com va succeir amb l'arribada dels polls la primavera passada, l'alliberament dels adults ha despertat un gran interés en la comarca i ha posat de manifest "que este tipus d'accions ens permet ser un referent capdavanter en conservació i reintroducció d'aus i alhora una aposta clara pel desenvolupament rural", va assenyalar Fran Quesada, que va destacar a més "que accions com aquestes posen en valor els aspectes ambientals, patrimonials, culturals i humans de les comarques d'interior”.4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics - caravanning / Els Muntells - delta de l’Ebre

comparteix-ho