Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Alcanar suspèn les Festes del Remei i del Festival Tyrika i anuncia una programació alternativa

En els pròxims dies el consistori anunciarà les diferents activitats previstes per aquesta tardor, que es realitzaran seguint el protocol de mesures de seguretat i protecció davant la COVID-19

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, alcanar, montsia, terres ebre

Publicat el17/9/2020

Alcanar suspèn les Festes del Remei i del Festival Tyrika i anuncia una programació alternativa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La quarta edició del festival Iber Tyrika s'havia de celebrar a l'octubre


Davant de l'evolució actual de la pandèmia provocada per la Covid-19 i per evitar possibles contagis i rebrots, l'Ajuntament d'Alcanar i la Comissió de Festes han decidit conjuntament suspendre les Festes del Remei, previstes del 9 al 12 d'octubre. La decisió de posposar els actes de festes per a l’any vinent s’ha pres de manera unànime amb les pubilles, pubilletes, hereus, així com els seus familiars. Igualment, la quarta edició del festival Iber Tyrika, que també s'havia de celebrar a l'octubre, queda anul·lada.

Mercè Fischer, regidora de Festes, comenta que “som conscients que després de tot el que ens ha tocat viure els últims mesos, tots i totes esperàvem amb molta il·lusió les festes Majors d'Octubre, però hem de ser responsables i no posar en risc els protagonistes de la nostra festa, les pubilles, els hereus, les entitats i tota la ciutadania que hi participa.”

Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d'Alcanar, explica que com a alternativa es tornarà a optar per espectacles de petit format, “la ciutadania podrà gaudir d’actes culturals, amb aforament limitat, situats en ubicacions que permeten garantir el distanciament social i les condicions de seguretat davant la pandèmia de la covid-19. Ara, la cultura i l'entreteniment són més importants que mai”.

Pel que fa a Tyrika, Jordi Monfort, regidor de Turisme, remarca que “l'essència de Tyrika és incompatible amb la covid-19, però igualment organitzarem activitats adaptades a la situació actual per a promoure el nostre patrimoni iber, en el marc del 20è Cap de Setmana Ibèric. A més, seguirem potenciant el nostre llegat històric al llarg de l'any a través de diferents propostes virtuals i recursos pedagògics.

L'Ajuntament d'Alcanar vol agrair a totes aquelles persones, siga treballadors públics, voluntaris o entitats, que estaven posant els seus esforços en fer possible les Festes del Remei i el festival Tyrika. “Guardem les forces i l'energia per a l'any vinent”, conclou la regidora, “mentrestant, seguirem gaudint de diferents espectacles adaptats a tots els públics, en un format diferent i que ja van tenir molt bona acollida a l'estiu”.

En els pròxims dies el consistori anunciarà les diferents activitats previstes per aquesta tardor, que es realitzaran seguint el protocol de mesures de seguretat i protecció davant la COVID-19.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho