CAT | ES
Alcanar celebrarà el 15 i 16 de novembre la primera edició d’EXPOCÍTRIC, una fira dedicada al món dels cítrics amb 35 expositors, tastos, cuina en directe amb xefs Michelin, activitats infantils i música. Coincidirà amb les XXXI Jornades Gastronòmiques de la Clementina.
Etiquetes fira, alcanar, cítrics, gastronomia, terres ebre
Publicat el6/11/2025
Alcanar celebrarà el 15 i 16 de novembre la primera edició d’EXPOCÍTRIC
Alcanar reforça la seva tradició citrícola amb la primera edició d’EXPOCÍTRIC, una nova fira dedicada al món dels cítrics que vol projectar el municipi com a Capital Europea del Cítric. L’esdeveniment se celebrarà els dies 15 i 16 de novembre al Centre Cívic, i oferirà un ampli ventall d’activitats: des de tastos i demostracions de cuina en directe fins a espais dedicats a la producció, la tecnologia i la innovació en el sector. La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració del Grup Àpat i SUD Gastronòmic.
Una mostra amb 35 expositors
El recinte firal acollirà 35 estands que representen diferents àmbits de la producció agroalimentària i la transformació del producte. Els visitants hi podran descobrir una àmplia varietat d’aliments de proximitat —melmelades, sucs, oli, vins, mel, ous, formatges, embotits, dolços o arròs del Delta— així com maquinària agrícola, noves tecnologies aplicades al camp i vivers. Tot plegat amb l’objectiu de connectar tradició, innovació i sostenibilitat.
Cuina en directe amb xefs de prestigi
La fira comptarà amb sis demostracions gastronòmiques protagonitzades per cuiners de renom, tres d’ells amb estrella Michelin: Aitor López (Citrus del Tancat, Alcanar), Jeroni Castell (les Moles, Ulldecona) i Vicent Guimerà (l’Antic Molí, Ulldecona). També hi participaran Carme Guillemot, Albert Guzmán i Aida Reverté, que mostraran com els cítrics poden ser l’eix creatiu de plats innovadors i plens de sabor.
Una fira per a tots els públics
EXPOCÍTRIC inclourà una zona de tastos, un espai infantil amb activitats i tallers dedicats al món citrícola i música en directe la nit de dissabte, que aportarà un ambient festiu a la jornada.
Jornades Gastronòmiques de la Clementina
Paral·lelament, del 14 de novembre al 14 de desembre, tindran lloc les XXXI Jornades de la Clementina, amb la participació dels restaurants Can Manel, La Marinada, La Costa i Les Palmeres. Durant un mes oferiran menús especials on la clementina d’Alcanar serà la protagonista, reivindicant el valor del producte local i la seva versatilitat a la cuina.
Per: Redacció
Foto: Cedida
49
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies

Selecció d'enllaços: