Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Alcanar endega el projecte Anem en bici a l'escola

El projecte pretén que els xiquets i xiquetes del poble guanyen autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, promovent alhora un compromís cap a la comunitat

Etiquetes   vida activa, bicicleta, sostenibilitat, alcanar, terres ebre, montsia

Publicat el25/9/2020

Alcanar endega el projecte Anem en bici a l’escola | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Com cada any, Alcanar ha participat en la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’ha celebrat del 16 al 22 de setembre, on es promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. El lema d’enguany ha estat: ’Per una mobilitat sense emissions’, amb l’objectiu d’emprendre mesures per arribar a neutralitzar les emissions de carboni el 2050.

Per tal d’estimular un comportament ciutadà respectuós en relació amb l’ús del vehicle i la mobilitat segura, l’Ajuntament d’Alcanar, l’Escola Joan Baptista Serra i la Policia Local d’Alcanar han endegat el projecte "Anem en bici a l’escola" per a promoure l’ús de la bicicleta entre els alumnes de cicle superior de l’escola.

El projecte pretén que els xiquets i xiquetes del poble guanyen autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, promovent alhora un compromís cap a la comunitat.

La iniciativa és un tornar a la nostra infantesa. Tornar a aquells temps en què fer-nos grans era anar en bici a les escoles noves”, destaca Josep Forcadell, director de l'Escola Joan Baptista Serra.

Per aconseguir aquesta finalitat és necessari incidir tant en la població infantil com en les persones adultes, per això la Policia Local impartirà formacions als infants perquè coneguen les diferents rutes segures per arribar a l’escola i perquè ho facen extensiu als seus pares i mares.

L’objectiu pedagògic, segons Maribel Ramon, regidora d’Educació, és "fer reflexionar l’alumnat sobre la importància de desplaçar-se a peu o en bicicleta pel municipi i sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat".

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, afegeix que "d’una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que genera tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. De l’altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física i, per tant, hàbits de vida poc saludables".


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho